Skip to main content
search

Talent Program: dè kickstart van jouw loopbaan in data

Het Talent Program Data & Analytics is een uniek ontwikkelprogramma voor (net) afgestudeerden waarin we jou binnen 7 weken opleiden en begeleiden naar een baan bij een bij jou passende werkgever. Na plaatsing bij de opdrachtgever word je door ons gecoacht en begeleid waar nodig om zo jouw optimale ontwikkeling te garanderen. Dit alles terwijl je een brutosalaris van €2750 ontvangt vanaf dag 1!

Wat houdt het Talent Program in?

Het Talent Program Data & Analytics is een uniek ontwikkelprogramma voor (net) afgestudeerden waarin we jou binnen 7 weken opleiden en begeleiden naar een baan bij een bij jou passende werkgever. Jouw voordelen

  • Binnen 7 weken opgeleid tot dataprofessional
  • Vanaf dag 1 krijg je van ons een startsalaris van €2750 per maand, wat groeit naar €3000 op het moment dat je geplaatst bent
  • Begeleiding naar een eerste baan bij een topwerkgever
  • Ondersteuning tijdens jouw eerste opdracht

Let data do the job, do the job in data

Heb je een (bijna) afgeronde bachelor of WO opleiding of maximaal twee jaar werkervaring? Toegepaste statistiek in je curriculum en bovenmatige interesse in data & analytics? En wil je je ontwikkelen tot data specialist? Dan is ons Talent Program iets voor jou! Het Talent Program biedt je de kans om in zeven weken een dataspecialist te worden en in korte tijd zoveel gave lessen uit de praktijk te leren van de experts.

https://www.youtube.com/watch?v=6oTurM7gESE

Luister naar de ervaringen van onze oud-kandidaten met ons Talent Program.

0:46 seconden

Na mijn afstuderen ging ik op zoek naar een baan. Maar bij het lezen van de vacatures en voeren van sollicitatiegesprekken kreeg ik steeds het gevoel dat ik nog niet helemaal was voorbereid op het werkleven. Daarom was ik meteen geïnteresseerd in het Talent Program van Cmotions, zodat ik een goede basis krijg om met meer zelfvertrouwen het werkveld te betreden.

RiesHBO Commerciële Economie and Master Marketing Analytics, Tilburg Universiteit

Mijn doel van deelname aan het Talent Program is om mijn kennis in de praktijk te leren toepassen en mij hierin verder te ontwikkelen. Wat ik erg fijn aan het programma vind is dat ik mij niet alleen verder ontwikkel in de programmeertalen zoals Power BI, SQL en Python; ook wordt er veel aandacht besteed aan soft skills, zoals gesprekstechnieken en de manier waarop je een boodschap overbrengt.

JaninkaMaster Marketing Analytics & Data Science, University of Groningen

Mijn marketingkennis wil ik graag aanvullen met data, daarom heb ik gekozen voor het Talent Program van Cmotions. Ik ben enorm enthousiast over de manier waarop je hier van A tot Z wordt begeleid waarbij niet alleen de kennis van de programmeertalen mij zullen helpen, maar ook de vele soft skills trainingen, bij een goed start bij mijn eerste opdrachtgever.

LynnMaster Media & Business, Erasmus University Rotterdam

Tijdens mijn opleiding heb ik mogen ruiken aan data-analyse. Omdat ik deze vaardigheden en technieken verder ontwikkelen, heb ik gekozen voor het Talent Program van Cmotions. En ik ben zeer positief! Alles wat met data te maken heeft, komt aan bod: van het verzamelen en analyseren tot aan het presenteren en rapporteren. Er wordt veel tijd aan je besteed en bij vragen is er altijd iemand die je helpt. Een goede basis voor mijn start in de praktijk

AndreiBusiness, IT & Management, Saxion University of Applied Sciences, Enschede

Een van mijn overwegingen om deel te nemen aan het Talent Program, is om praktijkervaring op te doen. Ik was op zoek naar een bruggetje tussen de universiteit en het bedrijfsleven om een goede basis te krijgen voor een mooie carrière in het datawerkveld. Inmiddels heb ik een relatief korte periode veel geleerd, met name door de zeer praktijkgerichte manier van lesgeven.

DavidBachelor in International Economics, Business Administration en een master in Data Science and Marketing Analytics, Erasmus University, Rotterdam

Na mijn studie heb ik 2 jaar bij een onderzoeksbureau gewerkt. Omdat ik mij graag verder wil ontwikkelen als data analist/scientist heb ik besloten deel te nemen aan het Talent Program. Ik kan zeggen dat ik erg blij ben met deze keuze! In korte tijd heb ik super veel geleerd. Niet alleen van veelgebruikte tooling zoals Python, Power BI en SQL, maar ook hoe ik mijn soft skills kan verbeteren. Ik heb het idee dat dit een uitstekende basis is voor mijn verdere loopbaan

ReginaMaster Communication and Information Sciences, Tilburg University

Jouw voordelen

Inspirerend programma van 7 weken

Alles leren over de verschillende data specialismen

Een startsalaris van 2750 euro

Vanaf dag 1

Persoonlijke begeleiding naar jouw eerste baan

Door onze ervaren experts

Ondersteuning tijdens jouw eerste opdracht

Om jouw optimale ontwikkeling te garanderen

Professioneel netwerk

Om een voorsprong te krijgen

Ruimte voor ontwikkeling, fun en maatschappelijke bijdragen

Datum en locatie

De volgende editie van het Cmotions Talent Program is nog niet gepland.

Lead Academy & Talent Program

Anne-Wil Ijzelenberg

+31 (0)6 46 99 32 73
a.ijzelenberg@cmotions.nl

Geïnteresseerd in wat het Talent Program te bieden heeft? Plan een afspraak in met Anne-Wil en neem jouw volgende stap!

Wil je meer weten?

Plan een afspraak in met Anne-Wil en kom meer te weten over ons Talent Program, of onze Academy!

Afspraak inplannen

Benieuwd naar onze andere trainingen?

Bekijk onze academy!

Lees hier meer over de ervaringen van onze TP kandidaten

Meer lezen

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe lang duurt het programma?

Het Talent Program duurt 7 weken.

Hoe is het programma precies opgebouwd?

Het Talent Program is opgebouwd uit zeven journeys. In elke journey ga je aan de slag met een case. Je begint met een intake om de vraag helder te krijgen, werkt de case uit, en eindigt met een adviesgesprek met de opdrachtgever. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat jij de juiste kennis bezit om de case tot een succes te laten worden door een combinatie van trainingen op het gebied van data toepassingen, (o.a. datagedreven werken, KPI’s, business case), data en analyse technieken (o.a. data preparatie, clusteranalyse, voorspelmodellen), tooling (o.a. SQL, PowerBI, Python) en soft skills (o.a. storytelling, overtuigend presenteren, gesprekstechnieken). Bij iedere opeenvolgende journey ga je weer een stukje verder en help je de opdrachtgever om nog meer inzichten uit de data te halen.

Wat kost het programma / welke vergoeding krijg ik?

Het programma kost jou niks, maar er zijn wel voorwaarden verbonden aan de opleiding. Vanaf de start van het Talent Program kom je bij ons in dienst. Gedurende het hele programma en tot de tijd dat je geplaatst wordt bij een opdrachtgever, betalen wij je een maandsalaris van €2750 en lunch je op kantoordagen gratis mee. En zodra je start bij een opdrachtgever groeit je salaris naar €3000 bruto per maand.

Moet ik het hele programma volgen of kan ik ook delen van het programma volgen?

Je volgt het hele Talent Program als één geheel. Het programma is opgebouwd uit zeven journeys, die logisch op elkaar volgen. Heb je al veel kennis over een bepaald onderwerp, dan zorgen we er uiteraard wel voor dat ook jij in die journey wordt uitgedaagd door je een stapje verder te laten gaan. Mocht je aantoonbaar een programmadeel beheersen, dan is een eventuele dispensatie altijd bespreekbaar.

Hoe vaak wordt het programma georganiseerd?

Het Talent Program start twee keer per jaar. De ene editie begint in januari, de andere in september.

Wat is het niveau van het programma?

Het Talent Program is geschikt voor (bijna) afgestudeerde bachelor en masterstudenten (met maximaal twee jaar werkervaring) met interesse in data. Het programma is zowel geschikt voor studenten met een data opleiding die meer willen leren over hoe ze deze kennis in de praktijk kunnen inzetten, als voor studenten die zich willen laten bijscholen om als data professional aan de slag te gaan. De combinatie van trainingen op het gebied van data toepassingen, data en analyse technieken, tooling, soft skills en praktische cases zorgt ervoor dat iedere kandidaat zich op de punten kan ontwikkelen die voor hem of haar belangrijk zijn.

Hoe vaak moet ik tijdens het programma in Bunnik zijn?

Het Talent Program is een hybride programma; een deel van de trainingen verzorgen we op ons kantoor in Bunnik, een deel van de trainingen verzorgen we online. Wij hebben per training gekeken of deze het beste tot zijn recht komt op kantoor of dat deze ook online gegeven kan worden. Het aantal keren dat je per week naar kantoor komt hangt dus ook af van de trainingen in die week. Gemiddeld zul je twee tot drie dagen per week naar Bunnik moeten komen.

Wat als ik al veel kennis van Python heb, is het programma dan wel uitdagend genoeg?

Ja, het Talent Program is anders dan een (academische) studie. Je leert Python op een andere – meer praktische – manier in te zetten. Python wordt gebruikt als tool die je leert inzetten om antwoord en advies te geven aan de opdrachtgever. Je gebruikt Python dus niet los, maar het is een onderdeel van de cases en de overige lessen. Mocht je toch voorlopen op de rest, dan hebben wij extra opdrachten zodat jij je verder kunt ontwikkelen.

Wat is de verhouding van Python versus andere lessen?

Vanaf de vierde journey ga je aan de slag met Python. Naarmate het programma vordert zul je steeds minder tijd kwijt zijn aan trainingen op het gebied van Python maar zul je meer zelfstandig programmeren. Je zult ongeveer 1/3e van het gehele programma besteden aan Python. De rest van het programma bestaat uit andere tooling (SQL, Power BI), data en analyse technieken, business kennis en soft skills.

Word ik na het programma consultant?

Dat ligt eraan. Wij kijken samen met jou wat het beste bij jou past. Een deel van de oud-kandidaten wordt consultant bij Cmotions. Hun werkzaamheden bestaan uit het doen van projecten bij opdrachtgevers en interne projecten voor Cmotions. Het grootste gedeelte van de oud-kandidaten wordt echter via Cmotions direct bij een klant geplaatst. Afhankelijk van de afspraken die gemaakt zijn met de opdrachtgever ga je na een half jaar tot een jaar direct in dienst bij de opdrachtgever.

Bij welke organisaties worden kandidaten na het programma geplaatst?

Wij plaatsen kandidaten bij veel verschillende organisaties en bedrijven. In het verleden hebben wij kandidaten geplaatst bij o.a. banken (o.a. ABN AMRO, Rabobank), verzekeraars (Achmea, DELA), energiemaatschappijen (o.a. Essent, Eneco), telecombedrijven (o.a. KPN, XS4ALL), retailers (o.a. bol.com, Aldipress), (semi-)overheidsinstanties (o.a. UWV, gemeentes) en goede doelen (o.a. MS fonds, Longfonds). Wij gaan samen met jou op zoek naar een organisatie die bij jou het beste past!

Plan direct een afspraak in of ontdek nog meer

Schrijf je in voor de volgende editie van ons Talent Program!

Met ons Talent Program leiden we jou binnen 7 weken op tot een dataspecialist.

Werken bij Cmotions

Wij vinden het belangrijk om te investeren in onze collega’s, om zo hun ontwikkeling te garanderen en hun toekomst vorm te geven. Lees hoe wij dat aanpakken.

Het leven bij Cmotions

Reken maar op maandelijks leuke & gezellige uitjes, behulpzame collega’s, een plek waar je de ruimte krijgt om te experimenteren en te ontwikkelen, en de flexibilitieit om vanuit huis te werken

Close Menu