Cmotions Academy

Natural Language Processing (NLP)

In deze training combineren we theorie en praktijk. We starten met wat theorie en geven je een breed overzicht over het NLP werkveld. We zoomen hierbij in op 1 of 2 specifieke cases naar keuze. Voorbeelden van cases: Text summarization, tekst generation, speech to text, topic modeling and sentiment analysis. 

Vervolgens gaan we dieper in op het begrip van de technieken achter het model zoals transformer models (BERT), large language models en generative AI.  

Gedurende de training bouwen we dit op zodat je er ook voor kunt kiezen alleen tijdens de theorie aan te sluiten, als je zelf geen technische achtergrond hebt maar het onderwerp wel interessant vindt.  

Leerdoelen

Aan het einde van de training:

  • Weet je hoe NLP zich ontwikkeld heeft 
  • Ken je de mogelijkheden binnen NLP 
  • Ken je de waarde van NLP 
  • Heb je handvatten om te besluiten wanneer je welke NLP techniek in kunt zetten, zoals het ontwikkelen van een onderwerpmodel of het trainen van een transformer-model of het opzetten van een generatieve AI-pijplijn 
  • Kun je zelf praktisch aan de slag met pre en post processing 
  • Kun je zelf praktisch aan de slag met text summarization, text generation, speech to text, topic modelling and sentiment analysis 

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor iedereen met interesse in NLP (theoriegedeelte) en voor analisten/scientisten met ervaring met Python (praktijkgedeelte). 

Programma

Tijdens deze 1 daagse training komen de volgende onderwerpen aan bod: 

Datum en locatie

Datum

Ben jij voor een gehele afdeling binnen een organisatie geïnteresseerd in deze training, neem dan contact met ons op voor maatwerk, wij plannen dan in overleg een datum in.  

Ben jij als individu geïnteresseerd in deze training? Dan stellen wij een groep samen op basis van andere individuele inschrijvingen. Je wordt dan op de hoogte gehouden van de geplande datum (afhankelijk van de inschrijvingen).  

Locatie

Op locatie van Cmotions in Bunnik, of op locatie van de eigen organisatie.

Kosten

Ben je voor de gehele afdeling geïnteresseerd in deze training? Hou dan rekening met totale kosten tussen de 2.500 en 3.750 euro, afhankelijk van de groepsgrootte en het aantal trainers. Ben je als individu geïnteresseerd in deze training? Houd dan rekening met kosten tussen de 500 en 750 euro. 

Wij hebben de training/cursus als erg leerzaam ervaren. Aangezien ik al wat kennis/vaardigheden had opgedaan in NLP, was ik bang dat het te ‘Jip en Janneke’ zou zijn, maar dat was zeker niet het geval. De theorie werd mooi afgewisseld met notebooks en praktijkvoorbeelden. Kortom, vanuit ons een positieve ervaring.

Mark den OtterBusiness Analist bij CSU

Contactpersoon

Lead Academy

Anne-Wil

+31 6 46 99 32 73
a.ijzelenberg@cmotions.nl

Plan een afspraak in met Anne-Wil en ontdek alles over onze trainingen, Academy en/of Talent Program.

+31 6 46 99 32 73
a.ijzelenberg@cmotions.nl

Een afspraak inplannen

Gerelateerde trainingen