Welcome to your future event: Cmotions en VU Business Analytics studenten komen samen

6 februari 2019

Artikel geschreven door Hanneke Bosman en Yvette van Breukelen

Cmotions is altijd op zoek naar talentvolle en gedreven collega’s en wij bieden graag kansen aan talentvolle starters op de arbeidsmarkt. Op donderdag 24 januari werd het jaarlijkse Welcome to your future event georganiseerd voor Business Analytics studenten van de Vrije universiteit van Amsterdam, waar wij de kans kregen om Cmotions te presenteren. Een zaal vol met business analytics studenten en ook een zaal vol met talentvolle starters op de arbeidsmarkt!

De studie Business Analytics is een unieke combinatie van wiskunde, bedrijfskunde en informatica. Het Welcome To Your Future event wordt georganiseerd door Study Association Business Analytics van de VU en brengt business analytics studenten en het bedrijfsleven samen. Dit is een laagdrempelige manier voor studenten om een beter beeld te krijgen waar ze later kunnen gaan werken en wat de praktische toepassingen zijn van wat ze leren tijdens de studie. Cmotions was één van de bedrijven die zich presenteerde aan de nieuwsgierige studenten.

 

Over Cmotions

Middels een korte presentatie hebben we een inkijk gegeven in wat voor bedrijf wij zijn, wat voor werkzaamheden we doen, hoe een gemiddelde werkweek eruit kan zien en hoe leuk wij het vinden om te werken bij Cmotions. Met praktische voorbeelden hebben we de studenten inzicht gegeven in wat voor soort projecten we doen in het veld van data & analytics en hoe zij de kennis die zij nu opdoen tijdens de studie zouden kunnen inzetten in het bedrijfsleven.

 

Job market

Nadat meerdere werkgevers zich hadden gepresenteerd, was het tijd voor de ‘job market’. In een informele setting was er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje nader kennis te maken met de studenten. Een toegankelijke manier voor de studenten om gericht vragen te stellen over werk, werksfeer en de mogelijkheden bij Cmotions. De tweedejaars waren vooral nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor een stage bij Cmotions en de masterstudenten waar vooral opzoek naar mogelijke werkgevers. De Talent Academy folders waren dan ook zeker in trek onder de studenten. Voor ons was het dan ook leuk om enthousiaste reacties en vragen te krijgen over Cmotions, ons vakgebied en onze ambities.

Lees hier verder over werken bij Cmotions en bekijk onze openstaande vacatures.

Contact

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Hanneke Bosman of Yvette van Breukelen via onderstaande contactgegevens.

Hanneke Bosman, Consultant

+31 6 31 94 18 72

h.bosman@cmotions.nl

Yvette van Breukelen, Senior Consultant

+31 6 54317182

y.v.breukelen@cmotions.nl

Laatste nieuws

Rondetafelsessie 1 oktober – Klantgericht communiceren en optimale relaties opbouwen

13 augustus 2019

Op dinsdag 1 oktober organiseren we samen met House of Engagement, net als wij onderdeel van... lees meer

Optimaal klantcontact met Conversational AI

1 augustus 2019

Op 12 september 2019 organiseert Tailo in samenwerking met de Klantenservicefederatie een event over conversational AI.... lees meer

Cmotions rondetafelsessie 5 november 2019 “Datastrategie implementeren in je organisatie”

4 juli 2019

Op 5 november is er weer een nieuwe rondetafelsessie. Meld je snel aan, het aantal plaatsen... lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer iets op het gebied van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan binnen organisaties!