Op bezoek bij Cmotions: Summerschool IMC on Tour Amersfoort

14 oktober 2020

Door alle bijzonderheden die spelen rondom de bestrijding van het Coronavirus moesten wij voor ons MVO-programma (Who Cares) creatieve manieren bedenken om activiteiten toch door te kunnen laten gaan. Gelukkig was de Summerschool van IMC on Tour een evenement dat we wél door konden laten gaan! In de zomer hebben we bezoek gekregen van de kinderen van de Summerschool IMC on Tour en hebben we ze een gastles over data kunnen geven.

 

Summerschool IMC on Tour

Kinderen van vluchtelingen en arbeidsmigranten worden meestal in één jaar klaargestoomd op speciale opvangscholen die het onderwijs aan nieuwkomers verzorgen. Om een snelle en succesvolle integratie te bevorderen is daarnaast IMC on Tour opgezet. IMC on Tour is onderdeel is van de Stichting IMC Weekendschool. Buiten de gewone schooltijden wordt een programma op maat aangeboden met lessen en excursies in verschillende beroepen. Daardoor maken de kinderen direct kennis met de Nederlandse samenleving. En met zichzelf!

Vooral de zomervakantie is voor de kinderen een lange periode van verveling en stilstand in hun ontwikkeling. Daarom worden er op verschillende plekken in Nederland een Summer school georganiseerd. De leerlingen zitten niet de hele zomer thuis, maar hebben hier de mogelijkheden tot ontwikkeling op verschillende vlakken.

 

Op bezoek bij Cmotions

Als onderdeel van de Summerschool IMC on Tour kwamen de kinderen op een prachtige zomerdag op bezoek op het kantoor van Cmotions. Het hele kantoor was ‘coronaproof’ ingericht en er waren van te voren duidelijk afspraken gemaakt.

De kinderen kregen eerst een gastles over data. Want wie weet eigenlijk wat data is? Best een abstract begrip misschien maar zodra we voorbeelden gingen bedenken van grote bedrijven begon het onderwerp data al veel meer te leven. En dan komt bijvoorbeeld ook het onderwerp privacy ter sprake. Want wat voor data heeft Facebook allemaal opgeslagen van jou? En wat doet Facebook dan vervolgens met die gegevens? Na een interactieve gastles was het voor de kinderen ook tijd om zelf aan de slag te gaan. Maar niet voordat er in de pauze even tijd was voor een lekker koud ijsje!

 

Bekijk hier de foto’s van hoe de klas aan de slag ging:

 

Zelf aan de slag met een eigen gebarentaal – typen zonder toetsenbord!

Speciaal voor deze dag hebben we een model ontwikkeld dat handgebaren om zet naar letters. Zo konden de kinderen in kleine groepjes eerst woorden bedenken die ze konden maken met de letters die ze hebben gekregen. Daarna was het tijd om de bijpassende handgebaren van elke letters te gaan oefenen voor de camera om te kijken of het model de handgebaren zou herkennen en de letters zou gaan typen.

Dat bleek soms nog best moeilijk te zijn.. Maar oefening baart kunst dus na een paar oefenrondes wat het tijd voor de battle! Welk groepje kan als beste een woord ‘typen’ door de gebaren te tonen aan het model? Een gezellige afsluiter van een leerzame en bijzondere middag!

De kinderen vonden de gastles heel interessant en wie weet worden ze later data-analist…?

Zoals Amira (15 jaar) zei:
“Ik kan niet geloven dat de leukste 3 weken van mijn zomervakantie de weken waren dat ik naar school ging”

Wij zijn trots dat wij hebben kunnen bijdragen om deze kinderen een bijzondere zomervakantie te geven en vonden het een fantastische dag!

Laatste nieuws

Amref versterkt met Power BI: het benutten van datapotentieel

18 juli 2023

Om blijvende veranderingen in de gezondheidszorg in heel Afrika te stimuleren heeft Amref Health Africa, de... lees meer

Een bezoek aan het Microsoft Technology Center

1 juni 2022

Stel je voor: boer Jochem die met een VR bril bekijkt hoe het met zijn koeien... lees meer

World Cleanup Day 2021

19 oktober 2021

Week 37 stond in het teken van de jaarlijkse World Cleanup Day. Op deze dag wordt... lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer iets op het gebied van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan binnen organisaties!