Cmotions voor UNICEF: rennen voor kinderen in Syrië

15 maart 2018

Artikel geschreven door Priscilla Huisman, Marketing & Communicatie

Afgelopen zondag 11 maart 2018 hebben 8 van onze collega’s deelgenomen aan de 44e editie van de NN CPC loop Den Haag. Naast de sportieve en gezellige kant, hebben wij hiermee ook geld opgehaald voor UNICEF waarmee we bijdragen aan “Education for the next Generation”. Dit is een Haags familie-evenement dat elk jaar weer tienduizenden deelnemers en bezoekers aantrekt. Zowel nationaal als internationaal is er veel belangstelling voor de snelle NN Halve Marathon. Er is echter veel meer dan dat. De NN CPC Loop Den Haag kan met recht een traditie genoemd worden. Het huisvestte ook vorig jaar weer de grootste scholenloop van Nederland met duizenden kinderen van bijna 100 scholen.

 

Cmotions voor UNICEF

Onze collega’s hebben gelopen voor kinderen op de vlucht in Syrië en omgeving. Vanuit het Who Cares initiatief van Cmotions dragen we graag op sportieve wijze bij aan een beter leven voor kinderen in Syrië. Collega’s die niet hebben gelopen, hebben door middel van een donatie een steentje bijgedragen. Dank voor jullie bijdrage!

Lees hieronder een aantal mooie quotes van onze collega’s die hebben deelgenomen aan deze loop. Bedankt voor jullie inzet!

“Het was een succes! Er zijn mooie tijden neergezet en zelfs een paar persoonlijke records verbroken! Sponsors bedankt!”
Anne-Wil IJzelenberg, Consultant Cmotions

“Een top initiatief en sportief bezig in het Haagse zonnetje! Mooie bijdrage aan het goede doel!“
Jurriaan Nagelkerke, Principal Consultant Cmotions

“Hardlopen is pas een luxe als je in de vrijheid bent om dat te mogen doen – niet als je het moet doen om te vluchten.”
Thom Rommens, Senior Consultant Cmotions

 

Onderwijs voor kinderen op de vlucht in Syrië

De opbrengst van de CPC 2018 gaat naar onderwijs voor kinderen op de vlucht in Syrië en omgeving. Want iedereen wil dat deze kinderen, ondanks het conflict en de vaak traumatische vlucht, zich kunnen blijven ontwikkelen en kansen krijgen op een betere toekomst. UNICEF regelt dat daadwerkelijk door het bieden van onderwijs. Onderwijs biedt kinderen deze mogelijkheid, maar is zoveel meer. Het geeft opnieuw structuur in hun leven, een gevoel van veiligheid en een moment van ontspanning met leeftijdsgenootjes. Kinderen op de vlucht geven vaak zelf aan dat ze niets liever willen dan weer naar school gaan. Door mee te doen aan de CPC kun je ze die mogelijkheden bieden.

 

Wat doet UNICEF?

UNICEF zorgt voor tijdelijke en veilige noodlokalen die in één handomdraai worden neergezet op plekken waar kinderen zich bevinden. Daarnaast verstrekt UNICEF zogeheten school-in-a-boxen waarin al het leermateriaal zit zodat kinderen o.a. in deze noodlokalen alsnog onderwijs kunnen krijgen. Kinderen worden goed begeleid en krijgen indien nodig psychosociale hulp om hun trauma’s te verwerken. UNICEF gelooft dat zij zo ook deze kinderen een basis geven om weer verder te kunnen. Want onderwijs geeft hoop en toekomstperspectief voor kinderen, hun familie en Syrië zelf.

Lees hier meer over dit goede doel van UNICEF.

 

Activiteiten 2018

Ook de rest van het jaar zullen we activiteiten organiseren waarmee we bijdragen aan maatschappelijke initiatieven. Zeker als deze net zo gezellig en gezond zijn als hardlopen in het Haagse zonnetje voor het goede doel. Deelnemers en donateurs nogmaals bedankt!

 

Bekijk hieronder foto’s van het evenement

Contact

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Priscilla Huisman via onderstaande contactgegevens.

Priscilla Huisman, Marketing & Communicatie

+31 6 11 52 81 99

p.huisman@cmotions.nl

Laatste nieuws

Foodie Friday: koken voor dak- en thuislozen in Amersfoort

5 december 2019

Who Cares? Cmotions vindt het belangrijk om naast commerciële activiteiten ook maatschappelijk betrokken te zijn. Om... lees meer

Meetup – We crunch(ed) Artificial Intelligence: A.I. & media: 16 oktober

29 oktober 2019

De nieuwste editie van onze Meetup sessies, op woensdag 16 oktober 2019, vond deze keer plaats... lees meer

Spark & AI Summit Europe 2019

24 oktober 2019

Met grote nieuwsgierigheid heb ik het Spark & AI Summit Europe 2019 bezocht. Vanuit eerdere klantprojecten... lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer iets op het gebied van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan binnen organisaties!