Realtime inzicht in online donaties voor het Longfonds

2 juni 2020

Artikel geschreven door Stijn Kuijpers, Managing Consultant

De coronacrisis zorgt bij goede doelen voor enorme uitdagingen. De jaarlijkse huis-aan-huis collecte is een belangrijke bron van inkomsten. Deze collecte kan in de anderhalvemetersamenleving geen of beperkte doorgang vinden. Dit geldt ook voor het Longfonds, waar deze maand een succesvolle online collecteweek is gerealiseerd. Als partner in data & analytics voor Longfonds hebben wij een steentje mogen bijdragen aan dit succes.

 

Persoonlijke collecte journey

Dankzij een ‘persoonlijke collecte journey’ (gerealiseerd door Mobile Interaction Company) zijn collectanten in staat gesteld om gemakkelijk mobiel te collecteren. Door een persoonlijke link via bijvoorbeeld WhatsApp te versturen, konden zij hun netwerk uitnodigen om te doneren voor gezonde lucht en wetenschappelijk onderzoek naar chronische longziekten. Op hun unieke, persoonlijke portal zagen collectanten realtime hun eigen collecteopbrengst én de totale opbrengst binnen hun eigen woonplaats. Dit inzicht stimuleerde en motiveerde de online collectanten bij het uitvoeren van hun belangrijke taak. Met groot succes, de online collecteweek heeft ruim € 467.000 opgebracht!

 

Realtime inzicht in online donaties voor het Longfonds

 

Realtime inzicht in de collectestatus

Cmotions heeft bijgedragen door alle online donaties vanaf het betaalplatform realtime te verwerken tot een unieke ‘collectestatus’ per collectant. Die informatie kon Mobile Interaction Company opvragen via een API. Waardoor de meest actuele opbrengst aan een collectant kon worden getoond op zijn/haar unieke portalpagina. Je mag deze oplossing dus beschouwen als een zeer flexibele ‘stekkerdoos’ die in korte tijd een stabiele en snelle verbinding heeft weten te leggen tussen de collectantenportal en online donaties.

 

Visueel realtime dashboard geeft inzicht op verschillende niveaus

Een extra voordeel van deze ‘stekkerdoos’ is dat Cmotions hiermee in een dashboard de realtime collecteopbrengst kon visualiseren voor medewerkers van het Longfonds. Niet alleen in totaal, maar bijvoorbeeld ook per collectantsegment en per kanaal. Doordat we nog andere betaalmethoden als brondata aan het dashboard hebben toegevoegd, ontstond een integraal beeld van de collectecampagne. Je zult begrijpen dat dit dashboard het eerste was dat de marketeers van het Longfonds bekeken wanneer ze ’s ochtends opstonden.

 

Blij om bij te dragen aan digitale transformatie Longfonds

Wij zijn erg blij dat we hebben mogen bijdragen aan de digitale transformatie die het Longfonds in deze korte periode heeft doorgemaakt. We zijn ervan overtuigd dat de online collecte een blijvend instrument is voor fondsenwervers in Nederland, ook na de coronacrisis. Het maakt ons daarom extra trots dat het Longfonds heeft besloten voor langere termijn een partnership aan te gaan met Cmotions op het vakgebied van data, BI en analytics. Datagedreven optimaliseren van online donaties zal hierin zeker aan bod komen!

Meer informatie over onze digitale collecte monitor, continu partnership of andere mogelijkheden voor samenwerking? Neem gerust contact op.

Contact

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Stijn Kuijpers via onderstaande contactgegevens.

Stijn Kuijpers, Managing Consultant

+31 6 11 31 50 99

s.kuijpers@cmotions.nl

Laatste nieuws

The big 5 voor structurele waarde creatie met data & analytics

22 december 2021

Lees hieronder over onze big 5 voor structurele waarde creatie met data en analytics.   1.... lees meer

Customer Experience (CX) goed organiseren is hot

22 december 2021

Structureel CX inzichten omzetten in verbeteringen en hiermee waarde creëren voor jouw klanten Customer Experience (CX)... lees meer

Meetup – AI in geautomatiseerde klantdialogen: 17 november 2021

6 oktober 2021

Op woensdag 17 november 2021 is het tijd voor een nieuwe editie van onze Meetup. Deze... lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer iets op het gebied van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan binnen organisaties!