Project Friday 3.2 – de virtual voice assistant met spraakherkenning

21 februari 2019

In onze eerdere post vertelden we over wat er gebeurt als je zes data scientists bij elkaar zet in een appartement in Luik voor een weekend. Dan eindig je met een virtual voice assistant, die we Willybot noemen. Willybot begrijpt ons als we hem vragen om een meeting te plannen. Hij bekijkt de agenda’s van de betrokken collega’s en plant een afspraak op de eerste mogelijkheid dat alle collega’s beschikbaar zijn. Is het ook mogelijk om de saaie vergaderingen te elimineren en de kramp in je vingers van het maken van aantekeningen? We zochten opnieuw de grenzen van de techniek op.

 

Het vervolg …

Na Luik waren we nog niet helemaal tevreden. Om nieuwe mogelijkheden te vinden, hebben we een nieuw doel gesteld. We hebben een ruimte geboekt in Utrecht en zijn verder gegaan. Tijdens deze middag hebben we een nieuwe toepassing gemaakt. Deze maakt het mogelijk dat je tijdens een meeting je telefoon op tafel legt en alles met Telegram (een alternatief voor What’s app) opneemt. De opname wordt verzonden naar onze virtual voice assistant. Hij checkt welke collega’s bij de meeting aanwezig waren, zet de hele audio opname om in tekst en verzend per mail een samenvatting van de meeting én een to-do lijst per persoon naar de deelnemers.

 

Maar wacht even, er is nog meer!

Heb jij een meeting die alle energie uit de ruimte en uit jou trekt? Heb je ernstige behoefte aan koffie, espresso of cappuccino? Of heb je liever wat te eten? Willybot regelt het voor je! Hij geeft je bestelling door aan het koffieapparaat of bestelt broodjes voor je bij je lokale lunchroom. En met de partymode verandert je vrijdagmiddag automatisch in een feestje om de week uit te luiden. Bekijk de video om onze virtuele voice assistent aan het werk te zien.

 

Willybot kan het echt!

Vraag aan Willybot om een afspraak te maken en hij checkt in de agenda’s van alle deelnemers voor de eerste mogelijkheid. Vraag Willybot om aantekeningen te maken en hij zal een samenvatting (van de spraak omgezet naar tekst) en een to-do lijst aan alle aanwezige deelnemers mailen. Willybot is ook verbonden aan ons koffieapparaat. Vraag hem vriendelijk om een espresso en hij zal het maken. Honger? Vertel wat je bestelling is en hij plaatst de bestelling bij de lokale lunchroom.

Ben je benieuwd hoe we dit gedaan hebben? Neem contact op en kom een kop koffie drinken, die Willybot heeft gemaakt. We vertellen het je graag!

 

Deze virtuele voice assistent is onderdeel van wat we Project Friday noemen. Project Friday is een initiatief dat we gebruiken voor projecten die geen geld hoeven op te leveren en wel bijdragen aan onze kennis over A.I. en Machine Learning. En dit zijn van die projecten waar we heel blij van worden. Het project is ontstaan omdat we meer wilde leren over spraakherkenning en tekstanalyse. Een project waar we ook trots op zijn, omdat alle toepassingen uit de video ook echt werken.

Laatste nieuws

De leukste kennismaking met data

5 juli 2023

Wil jij jouw collega’s op ludieke wijze laten kennismaken met datagedreven werken? Geef ze op voor... lees meer

Vind jouw risicovolle bestanden volgens AVG met onze DriveScanner

17 april 2023

In elk bedrijf is het een uitdaging om ervoor te zorgen dat we alleen de documenten... lees meer

Rondetafelsessie – donderdagochtend 25 mei

16 januari 2023

Culture eats data strategy for breakfast​ Bedrijven die erkennen dat ze met de inzet van data... lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer iets op het gebied van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan binnen organisaties!