Lukt het jou om uit onze Power BI Escaperoom te ontsnappen?

7 april 2021

Artikel geschreven door Jeanine Schoonemann, Principal Consultant

Onze collega’s ontwikkelden binnen The Analytics Lab (daar waar onze data science collega’s experimenteren in dit werkveld) onze eigen Escaperoom. Natuurlijk wel gekoppeld aan ons data vak: een Power BI Escaperoom. Je leest er hieronder meer over of klik op de link om het zelf te ervaren.

Naar de Escaperoom >

 

Tijd voor gezellige interactie

In deze saaie tijd van de lockdown, waarin alles dicht is, en je wanhopig op zoek gaat naar interactie met je collega’s, vrienden en familie. Bovendien het liefst op een manier waarin je ook nog een beetje kunt lachen met elkaar. Dus niet de volgende online meeting. We vonden het geen gemakkelijke taak in deze omstandigheden, maar we zijn innovatieve en creatieve mensen die altijd wel in zijn voor een goede uitdaging.

 

“Waanzinnig gaaf gemaakt!”

(Kjeld)

“Heel tof concept, bomvol interactie”

(Simon)

“Je bent op een gegeven moment helemaal vergeten dat je met PowerBI bezig bent!”

(Klaas)

“Je ziet dat dit met heel veel plezier is gemaakt!”

(Klaas)

 

Waar ontmoeten gezelligheid, interactie en uitdaging elkaar? In een Escaperoom. En niet zo maar één. Nee, een Escaperoom die je altijd, overal en met iedereen gratis kan spelen!

 

Power BI Escaperoom bouwen, de uitdaging

We hadden er natuurlijk voor kunnen kiezen om een online Escaperoom te gaan spelen. Maar als oprechte data-loving nerds dachten wij: “Waarom bouwen we niet onze eigen Escaperoom en gebruiken we daarvoor alleen de standaard Microsoft Power BI functionaliteiten?”. Dat deden we en daarmee gaven we onszelf een uitdaging. In de dagelijkse praktijk leveren we meestal maatwerk wat het handigste en beste werkt voor onze opdrachtgevers. Nu hadden we alleen de mogelijkheden uit het Microsoft pakket. Uiteraard hebben we het expres lastiger gemaakt om te navigeren in dit dashboard, voor de lol van een Escaperoom, en we hebben veel plezier gehad om het alleen met deze tool te doen. Voor alle Power BI gebruikers die dit lezen: we hopen jullie te inspireren om de vele mogelijkheden te zien van Power BI.

 

Het team

We hebben onszelf best een uitdaging gegeven en dat is waar je leert, buiten je comfort zone. Gelukkig hadden we elkaar als team om dit mee te ontwikkelen:

Erik van Nistelrooij
Geen navigatie uitdaging is hem te gek. Met hem in de buurt kan je verdwalen wel vergeten.

Coen van der Snoek
Hij kent alle wetenschappelijke feiten. In onze Escaperoom krijg je een kijkje in zijn brein. We geven het je mee … succes!

Jeanine Schoonemann
Vertel haar een verhaal en ze ziet het gebeuren in haar brein. Ze neemt je mee op reis in de storyline en brengt deze tot leven in de experience van de Escaperoom.

Mark Snel
Een liefhebber van puzzels en spelletjes. Niets daarin kan hem afschrikken. Doe de Escaperoom zelf en je begrijpt wat ik bedoel. Hoop dat hij je niet laat afschrikken…

Nieck de Groot
Alle ‘bugs’ wees gewaarschuwd en ren weg nu je nog kan. Geen ‘bug’ heeft het nog na kunnen vertellen na een ontmoeting met deze ‘bugmaster’.

 

Power BI Escaperoom: tijd om de uitdaging aan te gaan

Uit dit artikel kun je opmaken dat er met veel plezier en passie is gewerkt aan deze Power BI Escaperoom. Het is gratis, geen software of Power BI voorkennis is nodig en je kunt het alleen of met vrienden, familie of collega’s spelen! Probeer het zelf uit en laat ons weten wat je ervan vindt.

Breng mij naar de Power BI Escaperoom >

Contact

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Jeanine Schoonemann via onderstaande contactgegevens.

Jeanine Schoonemann, Principal Consultant

+31 6 55 89 75 12

j.schoonemann@cmotions.nl

Laatste nieuws

De leukste kennismaking met data

5 juli 2023

Wil jij jouw collega’s op ludieke wijze laten kennismaken met datagedreven werken? Geef ze op voor... lees meer

Vind jouw risicovolle bestanden volgens AVG met onze DriveScanner

17 april 2023

In elk bedrijf is het een uitdaging om ervoor te zorgen dat we alleen de documenten... lees meer

Rondetafelsessie – donderdagochtend 25 mei

16 januari 2023

Culture eats data strategy for breakfast​ Bedrijven die erkennen dat ze met de inzet van data... lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer iets op het gebied van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan binnen organisaties!