NLDOET: Cmotions steekt de handen uit de mouwen @ Stadsboerderij de Gagelsteede in Utrecht: 15 maart 2019

20 maart 2019

Het Oranje Fonds heeft op 15 en 16 maart 2019, samen met duizenden organisaties in het land, weer het jaarlijkse NLDOET georganiseerd. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLDOET zet vrijwilligerswerk in de spotlights en heeft iedereen uitgenodigd om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

 

Who Cares?

Vanuit ons Who Cares programma organiseren we in 2019 meerdere Vitality Friday’s, een vrijdag die in het teken staat van vitaliteit in de breedste zin van het woord en soms met een maatschappelijk tintje. Afgelopen vrijdag was het tijd voor Friendly Friday die volledig in het teken stond van NLDOET. Onze collega’s hebben door weer en wind een steentje bijgedragen op de Stadsboerderij de Gagelsteede in Utrecht.

 

De Gagelsteede

De Gagelsteede ligt midden in de groene wijk Overvecht. Er komt een grote verscheidenheid aan mensen op bezoek. Zij bieden lessen aan voor scholen uit de buurt, maar er zijn ook allerlei activiteiten te doen op de boerderij en men kan meer leren over duurzaamheid en de natuur. Ook zijn er verschillende andere organisaties te vinden, zoals de voedseltuin, de buurtmobiel en verschillende welzijnsorganisaties.

 

Aan de slag!

Regen of wind, het maakt niet uit voor onze collega’s! Na een duidelijke uitleg van een boerderijmedewerker en het verzamelen van het benodigde materiaal, zijn onze collega’s aan de slag gegaan. Tussen de kippen door zijn er nieuwe bomen en plantjes geplant. Ze hebben geschoffeld, geschept en gesjouwd… geen probleem voor onze collega’s. De boerderij is nu klaar voor de zomer! En natuurlijk is er nog even geknuffeld met de nieuwste aanwinsten van de boerderij, pasgeboren lammetjes. Onder het genot van een hapje en een drankje kon iedereen even opdrogen en bijkomen. Er is veel werk verzet en daar mogen we trots op zijn!

Dank voor jullie inzet collega’s!

 

Bekijk hieronder de foto’s

 

Volgend jaar wordt NLDOET georganiseerd op 13 en 14 maart. Doe je ook mee?

Laatste nieuws

Amref versterkt met Power BI: het benutten van datapotentieel

18 juli 2023

Om blijvende veranderingen in de gezondheidszorg in heel Afrika te stimuleren heeft Amref Health Africa, de... lees meer

Prinses Peach gered uit de klauwen van Bowser op de Super Mario Hackathon

4 mei 2023

Op 21 april 2023 hielden we een heroïsche hackathon waarbij 10 teams van KPN, Rabobank, DPG,... lees meer

Rondetafelsessie – donderdagochtend 25 mei

16 januari 2023

Culture eats data strategy for breakfast​ Bedrijven die erkennen dat ze met de inzet van data... lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer iets op het gebied van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan binnen organisaties!