Verslag meetup – virtuele assistent & mail automation: 15 mei 2019

6 juni 2019

Artikel geschreven door Anne-Wil IJzelenberg, Consultant

Na bijna 7 maanden zijn we terug met een gloednieuwe Meetup! Op 15 mei 2019 kwamen we samen op het kantoor van Cmotions in Amersfoort. Ondanks de spannende voetbalwedstrijd die avond, waren er dertig mensen aanwezig bij onze Meetup. Een goede keuze want het was een interessante avond!

 

Virtuele Assistent

Willybot - Make Meetings Fun

De avond begon met de introductie van onze virtuele assistent Willybot door Jeanine Schoonemann. Willybot kan een vergadering plannen, een samenvatting van een meeting mailen naar alle deelnemers, broodjes bestellen, een kop koffie laten zetten door ons koffiemachine en niet minder belangrijk … een klein feestje bouwen!

Hoe is dit allemaal mogelijk? Met LegoBoost, Raspberry Pi en met een beetje hulp van Willybot’s vrienden zoals Gmail, Telegram, Google Cloud speech API en Python. Jeanine gaf ons een blik in het brein van Willybot. Zo liet ze zien wat er gebeurt wanneer je een spraakbericht stuurt naar hem via Telegram. Geloof het of niet, aan het einde van de presentatie konden we met zijn allen zelfs genieten van Willybot’s geweldige dansbewegingen!

 

Mail Automation

De tweede spreker van de avond was Wayne Tuck van Pegamento. Hij vertelde ons op zijn eigen humoristische wijze over hun A.I. oplossing voor automatische mail afhandeling (oftewel: Mail Automation). Wayne kon ons veel praktische voorbeelden geven. Pegamento heeft veel welbekende bedrijven als klant. Dat maakte de voorbeelden nog aansprekender.

Het inzetten van Mail Automation begint allemaal met het opschonen, analyseren en het trainen van de huidige klantvragen per e-mails met een A.I. model. Dit model is gebaseerd op informatie uit die e-mails. Vervolgens worden de templates gemaakt voor het beantwoorden van klantvragen. De templates kunnen gebruikt worden voor zowel handmatige als geautomatiseerde beantwoording per e-mail. Wayne liet ons direct zien wat er gebeurd wanneer je een vraag mailt als “Ik was dronken op Koningsdag en ben al m’n spullen kwijtgeraakt. Daarna miste ik ook nog mijn trein.” En vele andere voorbeelden uit de praktijk. Dit maakte de deelnemers natuurlijk heel nieuwsgierig over hoe dat dan in zijn werk gaat. Welke toegangsrechten je nodig hebt en hoeveel e-mails van klanten je nodig hebt om dit voor je te laten werken. Gelukkig bleef iedereen voor de borrel, dus er was genoeg tijd om alle onderwerpen van de avond nog te bespreken.

 

Bedankt!

We willen alle aanwezigen bedanken voor hun aandacht en enthousiasme. En natuurlijk Jeanine, Wayne en Willybot voor hun tijd, kennis en inspirerende presentaties!

Contact

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Anne-Wil IJzelenberg via onderstaande contactgegevens.

Anne-Wil IJzelenberg, Consultant

+31 6 46 99 32 73

a.ijzelenberg@cmotions.nl

Laatste nieuws

De leukste kennismaking met data

5 juli 2023

Wil jij jouw collega’s op ludieke wijze laten kennismaken met datagedreven werken? Geef ze op voor... lees meer

Prinses Peach gered uit de klauwen van Bowser op de Super Mario Hackathon

4 mei 2023

Op 21 april 2023 hielden we een heroïsche hackathon waarbij 10 teams van KPN, Rabobank, DPG,... lees meer

Vind jouw risicovolle bestanden volgens AVG met onze DriveScanner

17 april 2023

In elk bedrijf is het een uitdaging om ervoor te zorgen dat we alleen de documenten... lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer iets op het gebied van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan binnen organisaties!