Doe mee met The Analytics Lab verkiezingen Hackathon!

20 januari 2017

Twee weken voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2012 stond de SP in de peilingen op 35 zetels, de partij behaalde uiteindelijk met 15 zetels nog niet de helft van het door peil.nl voorspelde aantal stoeltjes op het Binnenhof. De PvdA daarentegen, klom in de laatste weken uit het dal: waar 18 zetels verwacht werden, belandde Diederik Samsom met een 38-koppen tellende fractie in de Tweede Kamer en werd daarmee, achter de VVD, de tweede partij van Nederland.

(Dat de Brexit er daadwerkelijk zou komen, werd door niemand voorspeld. Donald Trump had aan de vooravond van de Amerikaanse verkiezingen volgens de experts 15% kans om te winnen, de rest is geschiedenis…)

Wat zijn de drijvende krachten achter en voorspellende waarden van de opiniepeilers? Mogen we wel over peilers spreken, of bepalen de peilingen de publieke opinie dusdanig dat we kunnen spreken van opiniemakers?

In een maatschappij waarin nog maar 30% van de kiezers trouw is aan één partij en het populistische gedachtegoed aan zowel de linker- als rechterkant van het politieke spectrum hoogtij viert, wordt het steeds moeilijker om de denkwijze van het electoraat in het stemhokje te voorspellen.

Desondanks gaan wij de uitdaging aan. In deze hackathon, georganiseerd door The Analytics Lab en Cmotions, staan de Tweede Kamerverkiezingen centraal. Wie wordt de opvolger van Emesa, die de eerste editie van dit fantastische evenement op haar naam wist te schrijven!? Schrijf je nu in voor de hackathon op 10 maart 2017, voorspel de verkiezingsuitslag en versla je collega’s én de gerenommeerde opiniepeilers!

 

 

Wegens het grote aantal aanmeldingen is het helaas niet meer mogelijk om je nog aan te melden voor de hackathon. Maar houd onze website en nieuwsbrief in de gaten, want er komt zeker nog een volgende waar we je graag zouden verwelkomen!

Update: lees ook een artikel op Consultancy.nl over onze hackathon.

Voor meer informatie mail naar info@theanalyticslab.nl of ga naar de website van The Analytics Lab.

Laatste nieuws

De leukste kennismaking met data

5 juli 2023

Wil jij jouw collega’s op ludieke wijze laten kennismaken met datagedreven werken? Geef ze op voor... lees meer

Prinses Peach gered uit de klauwen van Bowser op de Super Mario Hackathon

4 mei 2023

Op 21 april 2023 hielden we een heroïsche hackathon waarbij 10 teams van KPN, Rabobank, DPG,... lees meer

Rondetafelsessie – donderdagochtend 25 mei

16 januari 2023

Culture eats data strategy for breakfast​ Bedrijven die erkennen dat ze met de inzet van data... lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer iets op het gebied van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan binnen organisaties!