Maatschappelijk verantwoord ondernemen, “Who Cares?”

18 januari 2018

Een van mijn belangrijkste drijfveren om te starten met “Who Cares?” was het verlangen om meer uit mijn baan te halen dan alleen een salaris. Ik had me in mijn eerste Cmotions jaren voornamelijk gericht op persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling en vond het tijd om verder dan dit te kijken. En ik was niet de enige!

 

Zakelijk én maatschappelijk ondernemen

Naast de zakelijke kant van Cmotions, vinden namelijk veel van onze collega’s het belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te leveren aan een betere samenleving. Notabene: zakelijk en maatschappelijk hoeven elkaar helemaal niet uit te sluiten, dus eigenlijk is het woord naast niet goed gekozen. Het management was dan ook direct enthousiast en samen met collega’s Hanneke Bosman en Nieck de Groot zijn we begin 2017 gestart met het MVO-programma “Who Cares?”.

Al meteen werden kleine zaken opgepakt en werden de eerste zaadjes geplant voor grotere ideeën. Daarnaast werd een en ander op papier gezet om de grote lijnen voor het programma te uit te zetten. Het viel op bij collega’s, er kwamen nog meer ideeën en al snel werden de eerste initiatieven daadwerkelijk opgestart. Het mooie aan de meeste initiatieven is dat een groot deel niet direct door “Who Cares?” is geïnitieerd, maar dat je ziet dat bij beslissingen of activiteiten het MVO aspect wordt meegenomen. Dat is natuurlijk het ultieme doel, dat MVO in het DNA van Cmotions en haar medewerkers zit in plaats van dat het als “extra” of op zichzelf staand iets is.

 

Acties 2017

In 2017 zijn er een aantal beleidspunten opgenomen en activiteiten georganiseerd. Structureel zijn er op het gebied van vitaliteit bijvoorbeeld een sabbatical beleid, sta-bureaus en een deskbike gekomen. Voor duurzaamheid is er nu een uitgesproken OV-beleid naast de leaseauto regeling. En onder het motto “gezellig en gezond” is met 3 bedrijventeams deelgenomen aan de Tilburg ten miles. Als kers op de taart is net voor het verstrijken van het jaar een mapathon georganiseerd. Hierover heeft onze collega Wouter van Gils een blog geschreven.

 

Acties 2018

Voor 2018 (en verder) is gekozen om ons te concentreren op een thema: “Education for the next generation”. Kennis is namelijk een van de belangrijkste pijlers van Cmotions. We vinden dat die kennis ook voor toekomstige generaties beschikbaar moet zijn. Enerzijds door onze eigen kennis over te dragen, maar ook om scholing voor meer kinderen beschikbaar te maken. De eerste initiatieven binnen dit thema staan al op de planning of zijn al opgestart. Zo hebben we ons voorgenomen deel te nemen aan NL-doet door bijvoorbeeld een school te helpen. Daarnaast organiseren we een studiedag op een middelbare school, om leerlingen kennis te laten maken met artifical intelligence. Hierover later meer!

Al met al een mooi jaar om op terug te kijken, waarin Cmotions mooie stappen heeft gezet op het gebied van MVO. Iedereen bedankt! Op naar een nog mooiere samenleving, voor nu én in de toekomst.

Lees meer over Who Cares?

Laatste nieuws

Amref versterkt met Power BI: het benutten van datapotentieel

18 juli 2023

Om blijvende veranderingen in de gezondheidszorg in heel Afrika te stimuleren heeft Amref Health Africa, de... lees meer

Een bezoek aan het Microsoft Technology Center

1 juni 2022

Stel je voor: boer Jochem die met een VR bril bekijkt hoe het met zijn koeien... lees meer

World Cleanup Day 2021

19 oktober 2021

Week 37 stond in het teken van de jaarlijkse World Cleanup Day. Op deze dag wordt... lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer iets op het gebied van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan binnen organisaties!