Maatschappelijk verantwoord ondernemen, “Who Cares?”

18 januari 2018

Een van mijn belangrijkste drijfveren om te starten met “Who Cares?” was het verlangen om meer uit mijn baan te halen dan alleen een salaris. Ik had me in mijn eerste Cmotions jaren voornamelijk gericht op persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling en vond het tijd om verder dan dit te kijken. En ik was niet de enige!

 

Zakelijk én maatschappelijk ondernemen

Naast de zakelijke kant van Cmotions, vinden namelijk veel van onze collega’s het belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te leveren aan een betere samenleving. Notabene: zakelijk en maatschappelijk hoeven elkaar helemaal niet uit te sluiten, dus eigenlijk is het woord naast niet goed gekozen. Het management was dan ook direct enthousiast en samen met collega’s Hanneke Bosman en Nieck de Groot zijn we begin 2017 gestart met het MVO-programma “Who Cares?”.

Al meteen werden kleine zaken opgepakt en werden de eerste zaadjes geplant voor grotere ideeën. Daarnaast werd een en ander op papier gezet om de grote lijnen voor het programma te uit te zetten. Het viel op bij collega’s, er kwamen nog meer ideeën en al snel werden de eerste initiatieven daadwerkelijk opgestart. Het mooie aan de meeste initiatieven is dat een groot deel niet direct door “Who Cares?” is geïnitieerd, maar dat je ziet dat bij beslissingen of activiteiten het MVO aspect wordt meegenomen. Dat is natuurlijk het ultieme doel, dat MVO in het DNA van Cmotions en haar medewerkers zit in plaats van dat het als “extra” of op zichzelf staand iets is.

 

Acties 2017

In 2017 zijn er een aantal beleidspunten opgenomen en activiteiten georganiseerd. Structureel zijn er op het gebied van vitaliteit bijvoorbeeld een sabbatical beleid, sta-bureaus en een deskbike gekomen. Voor duurzaamheid is er nu een uitgesproken OV-beleid naast de leaseauto regeling. En onder het motto “gezellig en gezond” is met 3 bedrijventeams deelgenomen aan de Tilburg ten miles. Als kers op de taart is net voor het verstrijken van het jaar een mapathon georganiseerd. Hierover heeft onze collega Wouter van Gils een blog geschreven.

 

Acties 2018

Voor 2018 (en verder) is gekozen om ons te concentreren op een thema: “Education for the next generation”. Kennis is namelijk een van de belangrijkste pijlers van Cmotions. We vinden dat die kennis ook voor toekomstige generaties beschikbaar moet zijn. Enerzijds door onze eigen kennis over te dragen, maar ook om scholing voor meer kinderen beschikbaar te maken. De eerste initiatieven binnen dit thema staan al op de planning of zijn al opgestart. Zo hebben we ons voorgenomen deel te nemen aan NL-doet door bijvoorbeeld een school te helpen. Daarnaast organiseren we een studiedag op een middelbare school, om leerlingen kennis te laten maken met artifical intelligence. Hierover later meer!

Al met al een mooi jaar om op terug te kijken, waarin Cmotions mooie stappen heeft gezet op het gebied van MVO. Iedereen bedankt! Op naar een nog mooiere samenleving, voor nu én in de toekomst.

Lees meer over Who Cares?

Laatste nieuws

Foodie Friday: koken voor dak- en thuislozen in Amersfoort

5 december 2019

Who Cares? Cmotions vindt het belangrijk om naast commerciële activiteiten ook maatschappelijk betrokken te zijn. Om... lees meer

Female Friday: een beauty-ochtend voor vrouwen

28 augustus 2019

In het kader van de Vitality Fridays die Cmotions organiseert voor alle medewerkers stond op vrijdag... lees meer

Week van het Ondernemen: een gastles ‘De wereld van data & analytics’ bij ROC Midden Nederland

26 maart 2019

Naast de wereld van data vinden wij het belangrijk als bedrijf om een maatschappelijke bijdrage te... lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer iets op het gebied van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan binnen organisaties!