KNVB wint DDMA Customer Data Award 2017!

23 november 2017

De DDMA reikte op woensdag 22 november 2017 de Customer Data Award uit. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt door de DDMA aan een organisatie die klantdata op operationeel, tactisch en strategisch niveau succesvol weet in te zetten. De genomineerden zijn door een vakjury beoordeeld op verschillende criteria, waaronder rendement, verankering in de organisatie en de impact van het datagebruik op klanten.

knvb logo

Dit jaar is de award naar de KNVB gegaan. De KNVB heeft laten zien vanuit een omvangrijk speelveld met een diversiteit aan data succesvolle stappen te zetten in marktbewerking en beleving. Op een gedegen en gestructureerde wijze is (klant) data ingezet voor de toepassing van segmentatie en personalisatie. Naast de KNVB waren de andere genomineerden Vacanceselect, Manutan en Bilderberg Hotels, die ook alle drie inspirerende cases hebben gepresenteerd.

 

“De winnende case van de KNVB  is een mooie follow-up van de winnaar van vorig jaar, Vakmedianet. Ook deze case laat zien dat data en de creatieve toepassing daarvan een enorme impact kan hebben op het ontwikkelen van je ondernemingsstrategie. Daarnaast is de consistente inrichting van de organisatie en het degelijke gebruik van middelen als gevolg van de gemaakte strategische keuzen reden om KNVB als winnaar te kiezen.” Kees Groenewoud, Partner Cmotions en juryvoorzitter van de Customer Data Award

 

Volgens Marion Massop van de KNVB zit het succes onder andere in het starten met een goed fundament aan klantdata in een centrale database. Van daaruit kon een mooie stap gemaakt worden naar de opbouw van individuele klantprofielen en een voetbal intelligence platform.

Het was een goed georganiseerde avond met inspirerende cases en een enthousiaste winnaar!

Bekijk hier de presentaties en foto’s van de avond.

Laatste nieuws

Prinses Peach gered uit de klauwen van Bowser op de Super Mario Hackathon

4 mei 2023

Op 21 april 2023 hielden we een heroïsche hackathon waarbij 10 teams van KPN, Rabobank, DPG,... lees meer

Rondetafelsessie – donderdagochtend 25 mei

16 januari 2023

Culture eats data strategy for breakfast​ Bedrijven die erkennen dat ze met de inzet van data... lees meer

Nachos Hackathon 2022

7 september 2022

Heb je het al gehoord? Er is weer een crisis op komst: Nederland dreigt een nacho... lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer iets op het gebied van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan binnen organisaties!