Wat hebben de Kerstman en Carnaval Festival met elkaar gemeen?

5 januari 2017

De grote rode vrachtwagen met de Kerstman erop is elk jaar rond de kerstperiode weer op de televisie te zien. Deze reclame brengt “het kerstgevoel” bij de mensen thuis. Dit is één van de mooie verhalen die Coca-Cola ons vertelt. Ook de Efteling vertelt ons allerlei verhalen, of eigenlijk sprookjes, zoals Carnaval Festival en de Baron. Hoe zetten bedrijven storytelling in? Op woensdag 16 december 2015 bezocht Cmotions de inspiratiesessie over storytelling, georganiseerd door het Platform voor Klantgericht ondernemen. Tijdens deze sessie namen de Efteling en Coca-Cola ons mee in wat storytelling voor hen betekent.

 

De Efteling

Storytelling is het overbrengen van verhalen die blijven hangen en doorverteld worden. Deze verhalen roepen vaak emoties bij ons op en blijven ons daarom bij. Vele bedrijven vertellen ons verhalen. Welke verhalen komen er bij jou naar boven als jij aan de Efteling denkt?

Enkele verhalen die bij mij opkomen zijn Het sprookjesbos, Joris en de Draak, Carnaval Festival, De Vliegende Hollander, De Baron en ga zo maar door. Wanneer je de Efteling bezoekt wordt je betoverd door de verhalen in de vorm van sprookjes. De Efteling brengt deze sprookjes tot leven op alle plekken in het park, zoals de attracties, de restaurants, het vakantiepark en het hotel. Hier worden de sprookjes tot in de kleinste details verwerkt. De Efteling bouwt niet zomaar een “stoere” of “spannende” attractie, maar bouwt een verhaal met een belevenis.

 

Coca-Cola

De kern van de verhalen die Coca-Cola ons vertelt is Happiness voor alle mensen. De glimlach op de gezichten van de mensen toveren. De Kerstman is één van de bekendste verhalen van Coca-Cola. In dit verhaal heeft de grote rode vrachtwagen een belangrijke rol ingenomen. Deze vrachtwagen toert jaarlijks langs verschillende evenementen in Nederland. Daarnaast is Coca-Cola onlosmakelijk verbonden met sport, omdat Coca-Cola een belangrijke bijdrage levert aan grote sportevenementen zoals de Olympische Spelen, maar bijvoorbeeld ook aan de lokale Olympic Moves.

Kortom: verhalen blijven bij mensen hangen, worden verder verteld en helpen een merk of bedrijf verder ontwikkelen. Wat is jouw verhaal?

 

Contact

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op via +31 (0)33 258 28 30 of info@cmotions.nl.

Laatste nieuws

Prinses Peach gered uit de klauwen van Bowser op de Super Mario Hackathon

4 mei 2023

Op 21 april 2023 hielden we een heroïsche hackathon waarbij 10 teams van KPN, Rabobank, DPG,... lees meer

Rondetafelsessie – donderdagochtend 25 mei

16 januari 2023

Culture eats data strategy for breakfast​ Bedrijven die erkennen dat ze met de inzet van data... lees meer

Nachos Hackathon 2022

7 september 2022

Heb je het al gehoord? Er is weer een crisis op komst: Nederland dreigt een nacho... lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer iets op het gebied van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan binnen organisaties!