Hype …..

15 oktober 2015

Artikel geschreven door Kees Groenewoud, Partner

Het probleem met hypes blijft toch altijd dat het onderwerp dat de hype betreft nooit meer de verwachtingen zal kunnen evenaren of overtreffen die de hype heeft gecreëerd. Zou dit nu ook met ‘Big Data’ het geval zijn? In ieder geval zie ik (nog) weinig spraakmakende projecten op dit gebied en als ik al innovatieve projecten zie, is het nog maar de vraag of dit ‘Big Data’ genoemd kan worden. Hoe dan ook, we gaan het wellicht nog zien. Ondertussen gaan we binnen Cmotions door met het ondersteunen van onze opdrachtgevers met zaken die er voor hen toe doen…

In dit verband vind ik het boek ‘Competing on Analytics’ van Davenport en Harris (Harvard Business School Press, 2007) nog steeds erg inspirerend.  Weinig staan stil bij de subtitel van dit boek. ‘The New Science of Winning’.  Want daar gaat het toch om bij fact based ondernemen: hoe kan ik slimmer ondernemen of hoe kan ik op basis van feiten uit het verleden verstandige dingen gaan doen in de toekomst met als doel sneller te zijn dan de concurrent?

Dat is wel een mooie verandering die ik zie. De afgelopen jaren hebben ondernemers en managers moeten ontdekken dat ze data hebben. Nu zijn ze gaan zien dat ze er meer mee kunnen doen en als ze het slim aanpakken, beter kunnen zijn dan de concurrent. Naar mijn mening is onze toegevoegde waarde hierin groot en nog steeds groeiende. Twee zaken zijn namelijk belangrijk bij het productief toepassen van analytics. Kennis van methoden en technieken is daar één van, maar zeker ook begrip van het speelveld van de opdrachtgever.

Onze strategische uitdaging is dan ook een brug te bouwen tussen ons specialisme aan de ene kant en de doelgerichte toepassing van ons specialisme aan de andere kant om onze opdrachtgevers meer concurrentiekracht te geven.

Op basis van wat we op dit terrein in het verleden al hebben laten zien bij uiteenlopende opdrachtgevers, zie ik onze toekomst met vertrouwen tegemoet. Hoewel ook wij onze uitdagingen hebben. Handhaving van en voorop lopen in ons specialisme is daar een van. Het kaf van het koren kunnen scheiden als het gaat om hypes of echte duurzame ontwikkelingen in ons vakgebied, is zeker een andere.

Contact

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Kees Groenewoud via onderstaande contactgegevens.

Laatste nieuws

In 2022 gaan we een mooi feestjaar tegemoet! Veel huwelijken verwacht

21 februari 2022

Plan je agenda vrij en zorg voor genoeg feestkleding in je kast, want grote kans dat... lees meer

De belangrijkste trends in data & analytics, toepasbaar in jouw realiteit

27 januari 2022

Net als vorig jaar hebben wij kritisch gekeken naar de belangrijkste trends op het gebied van... lees meer

Hoe standaardisering in modelbouw waarde toevoegt aan een analytics team – Tortoise

31 mei 2021

Bij Cmotions kennen we verschillende expertisegroepen die zich bezighouden met een specifiek thema in de wereld... lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer iets op het gebied van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan binnen organisaties!