Gastcollege Erasmus Universiteit

11 mei 2022

Artikel geschreven door Anne-Wil IJzelenberg en Jurriaan Nagelkerke

Welke tools en skills zijn er nodig om data te analyseren bij moderne bedrijven en hoe vertaal je dit naar waardevolle inzichten? Studenten van het masterprogramma Data Science & Marketing Analytics focussen zich hierop in hun studie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Laat dit nu precies zijn waar Cmotions al 20 jaar in gespecialiseerd is en waar we graag ambitieuze studenten in verder willen helpen. Ter afsluiting van de module Tekst Analytics for Marketing (prof. dr. Bas Donkers) verzorgden we in april een gastcollege voor het vak ‘tekstanalyse’.

Inhoud gastcollege
Na een korte introductie over Cmotions en het Talent Program heeft onze collega Jurriaan Nagelkerke [Principal Consultant] een interessant gastcollege gegeven over NLP. Studenten leerden tijdens de module over de theorie en Jurriaan gaf voorbeelden hoe hij het in de praktijk heeft toegepast bij DPG Media en wat het heeft opgeleverd.
Aan bod kwam de toepassing van topic modeling om nieuwsartikelen van de krantentitels van DPG Media te classificeren naar onderwerpen. Ook werd uitleg gegeven over een segmentatie van alle online bezoekers op basis van de topic model resultaten. Daarbij werd uitvoerig stilgestaan welke resultaten dat voor DPG heeft opgeleverd. Tot slot is er nog een kijkje in de keuken gegeven hoe state of the art NLP technieken – specifiek BERT – recentelijk zijn gebruikt om de behoeften van de online bezoekers te bepalen.

Cmotions Academy 
Studenten reageerden enthousiast op het gastcollege. De inhoud sloot naadloos aan bij de focus van het programma van de Erasmus Universiteit. De opleidingen van Cmotions Academy worden door eigen consultants gegeven waardoor er altijd een brug kan worden geslagen tussen theorie en praktijk en dat wordt goed beoordeeld.
Naast een op maat gemaakt programma voor studenten en universiteiten, bieden wij ook andere opleidingen aan. Het Talent Program is speciaal voor Young Professionals waarin ze worden opgeleid tot dataspecialist. Op deze manier kunnen we studenten meer leren en hopelijk ook enthousiasmeren, om zich in de wondere wereld van data te verdiepen en in de toekomst dit mooie werk voort te kunnen zetten.
Ook bieden wij In Company trainingen bij verschillende organisaties, afgestemd op de behoefte van de medewerkers. Om de kennis van datamedewerkers over verschillende onderwerpen op hetzelfde niveau te krijgen, werd Cmotions bijvoorbeeld door de provincie Utrecht ingeschakeld voor vakinhoudelijke trainingen.

Wil je meer weten over het Talent Program of over onze In Company opleidingen? We vertellen je er graag meer over!
Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contact

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Anne-Wil IJzelenberg of Jurriaan Nagelkerke via onderstaande contactgegevens.

Anne-Wil IJzelenberg, Consultant

+31 6 46 99 32 73

a.ijzelenberg@cmotions.nl

Jurriaan Nagelkerke, Principal Consultant

+31 6 29 62 00 11

j.nagelkerke@cmotions.nl

Laatste nieuws

Weet jij nog een geschikte dataset voor mij?

21 april 2022

Bij Cmotions helpen we bedrijven om beslissingen te nemen op basis van data. Soms nemen we... lees meer

Trainingen voor data scientists en juristen op het snijvlak van AI en AVG

11 januari 2021

Cmotions en Considerati helpen zowel data scientists als juristen inzicht en (be)grip te krijgen op de... lees meer

Nieuwe training Cmotions Academy:
Experience Python

15 september 2020

Elke analist moet technische skills hebben om zijn werk goed uit te kunnen voeren. In de... lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer iets op het gebied van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan binnen organisaties!