DOTS Predictive Services helpt jouw voorspelmodel naar productie

18 december 2020

Artikel geschreven door Jeanine Schoonemann, Principal Consultant

Wij zijn gestart met een verfijning van de bestaande DOTS Predictive Services dienst in samenwerking met managed hostingprovider True. We zijn beide onderdeel van The Digital Neighborhood en bundelen de krachten om het maken en monitoren van voorspelmodellen voor analyticsafdelingen een stuk soepeler te maken. Wij verzorgen de benodigde analytische kennis voor optimale model prestaties en monitoring. Onze collega’s van True (onze hostingprovider) zorgen voor het onderhoud, 24/7 beschikbaarheid en de prestaties van het voorspelmodel in de cloud.

 

Voorspelmodel als een dienst

Voorspelmodellen zijn bijzonder krachtig. Met een voorspelmodel kun je bijvoorbeeld op basis van historische data voorspellen of er klanten zijn die van plan zijn om te vertrekken (churn). Als je dit weet kun je snel ingrijpen, bijvoorbeeld met een marketingcampagne om de klant te behouden. Een goed ingericht voorspelmodel levert dus geld op.

Het leveren en in productie krijgen van een voorspelmodel is echter niet altijd even simpel. Ten eerste moet je weten hoe je een model maakt en welke data je gebruikt om het model te voeden. Ten tweede moet je rekening houden met de beschikbaarheid van het model als deze in productie draait. Het eerste punt is bij met name de grotere organisaties onder controle, vooral als zij beschikken over een analyticsafdeling.

Maar het tweede gedeelte – het voorspelmodel in de lucht houden en regelmatige monitoring op bijvoorbeeld voorspelkracht – is vaak nog onderbelicht. Je organisatie heeft uitgebreide tijd en kennis nodig over cloud computing, monitoring en onderhoud van het cloudplatform. Tijd en kennis die je waarschijnlijk liever besteedt aan het ontwikkelen van de voorspelmodellen.

 

DOTS Predictive Services

We maakten het van de zomer al bekend als nieuwe dienst. DOTS Predictive Services: een samenwerking tussen The Digital Neighborhood bedrijven True en Cmotions voor analyticsafdelingen die wél de slagkracht hebben om voorspelmodellen te maken maar niet de slagkracht om het cloudplatform te onderhouden.

Met Predictive Services richten we ons op analytics managers, business insights managers en marketing intelligence managers bij grotere organisaties die wél de slagkracht hebben om voorspelmodellen te maken maar die zich niét geremd willen voelen om zo’n model in productie te nemen en het onderhoud wat hierbij komt kijken.

Samen met True (ook onderdeel van The Digital Neighborhood) helpen we organisaties om probleemloos voorspelmodellen naar de cloud te brengen. Het onderhoud zoals de beschikbaarheid, veiligheid en prestaties van het platform wordt door onze collega’s van True gerealiseerd. De inhoudelijke monitoring van het voorspelmodel doen wij.

 

Voor IT- én analytics-specialisten

In de dienst houden we sterk rekening met de strenge eisen en wensen die IT-afdelingen hanteren als het gaat om security, compliance, AVG en beschikbaarheid van nieuwe omgevingen.

De productieomgeving van het voorspelmodel wordt volledig uit handen genomen en ondergebracht in een managed private cloud of public cloud bij True. True zorgt voor de beschikbaarheid, veiligheid en prestaties van de omgeving. Verder is de dienst compliant. True is bijvoorbeeld ISO 27001 & ISO 9001 gecertificeerd, twee keurmerken die een bewijs vormen dat er goed wordt omgegaan met informatiebeveiliging.

Dankzij onze samenwerking kunnen IT-afdelingen sneller voldoen aan de businessvraagstukken van bijvoorbeeld marketing intelligence en analytics afdelingen. Zo wordt je IT-afdeling niet de ‘department of no’, maar de ‘department of go’.

 

Voordelen van Predictive Services

 

Probleemloos naar productie
Geen zorgen meer over waar je voorspelmodel staat. Wij brengen ‘m veilig en compliant onder in een cloudomgeving die perfect is afgestemd op wat je nodig hebt en ook meeschaalt bij veranderende wensen. Zo kun jij de focus houden op het maken van  voorspelmodellen.

Onderhoud geregeld
Wij houden de omgeving dagelijks voor je in de gaten. Zien we afwijkingen in scores van de omgevingen? Dat krijg je dat direct van ons te horen. Ook het onderhoud aan de cloudomgeving nemen we uit handen.

Lift-and-shift
Heb je al een voorspelmodel? Dan kunnen onze experts deze migreren naar een nieuwe omgeving die met je wensen en eisen meeschaalt en waarin het model automatisch wordt toegepast in het door jou gewenste interval. Periodieke uitscoring is mogelijk.

Uiterst schaalbaar
We maken gebruiken van Docker en Kubernetes technologie, waardoor het platform schaalbaar is in flexibiliteit en kosten.

Onderhoud door True
Het cloudplatform van het voorspelmodel wordt beheerd door ervaren hostingprovider True. Dat betekent garanties op het gebied van prestaties, hoge beschikbaarheid en support.

Veilig en compliant
De oplossing is compliant omdat er minimaal persoonsgegevens verwerkt worden. Ze worden altijd geanonimiseerd en waar mogelijk geaggregeerd.

Uitgebreide monitoring
Het cloudplatform wordt gemonitord door ervaren engineers op stabiliteit, prestaties, beschikbaarheid en veiligheid. Afwijkingen signaleren we vroeg zodat de omgeving stabiel blijft.

 

Samenwerking met onze collega’s van True

Er wordt samengewerkt met vooraanstaande managed hostingprovider True die veel ervaring heeft met het hosten van hoogbeschikbare omgevingen in combinatie met public cloud-, Docker- en Kubernetes-technologie. Deze expertise zorgt ervoor dat de schaalbaarheid van de voorspeloplossing goed geregeld is en ook gemonitord wordt op zaken zoals beschikbaarheid. Met heldere afspraken op het gebied van SLA’s rapporteren we periodiek wat de prestaties van het platform zijn en sturen we geregeld bij.

Zo kan de IT-afdeling de focus houden op het ondersteunen van primaire businessapplicaties en processen.

 

Nog geen voorspelmodel?

Ook dat kunnen wij voor je oplossen, we denken hierin graag met je mee en kunnen dit voor jou ontwikkelen. Zo weet je zeker dat je exact krijgt wat je nodig hebt, zonder hier zelf alle expertise voor in huis te moeten halen.

Meer weten?
Dit artikel is geschreven door Jeanine Schoonemann (Cmotions) en Kilian Drewel (True). Voor meer informatie over dit product kun je ook terecht bij

  • Stefan van Rumpt (Cmotions, s.v.rumpt@cmotions.nl, 06 46 99 32 72)
  • Mark Bevelander (True, mark.bevelander@true.nl,  020 305 97 50)

Contact

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Jeanine Schoonemann via onderstaande contactgegevens.

Jeanine Schoonemann, Principal Consultant

+31 6 55 89 75 12

j.schoonemann@cmotions.nl

Laatste nieuws

Vind jouw risicovolle bestanden volgens AVG met onze DriveScanner

17 april 2023

In elk bedrijf is het een uitdaging om ervoor te zorgen dat we alleen de documenten... lees meer

Rondetafelsessie – donderdagochtend 25 mei

16 januari 2023

Culture eats data strategy for breakfast​ Bedrijven die erkennen dat ze met de inzet van data... lees meer

Van het voorspellen van de frietverkoop tot het creëren van een betere toekomst met data

20 december 2022

20 jaar Cmotions is ook 20 jaar vakgeschiedenis en -ontwikkeling. Dit geeft waardevolle inzichten voor de... lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer iets op het gebied van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan binnen organisaties!