DDMA en Cmotions introduceren…de Data Academie

28 juli 2015

Het terrein waarop we ons als marketeers, onderzoekers en data scientists begeven verandert snel. Het is niet de vraag ‘of’ – het is de vraag wanneer u data een grotere rol gaat laten spelen binnen uw organisatie. Trendartikelen in overvloed, maar hoe bereidt u zich echt voor? In de Data Academie stomen Cmotions en DDMA u klaar – en helpen ze u verder om data in te zetten als ultieme schakel tot klantgerichtheid.

 

Wat is de Data Academie?

Met trots heeft de DDMA, de branchevereniging voor data driven marketing begin 2015 de Data Academie opgericht. De Data Academie is een opleidingsinstituut met een hoogwaardig cursusaanbod op het gebied van data driven marketing. Het instituut staat voor een kwalitatief, innovatief opleidingsaanbod met als doel het tekort aan datakennis op marketingafdelingen te dichten. De Data Academie biedt trainingen aan op de volgende gebieden: de kansen van data in een marketinggedreven organisatie, privacy, databeveiliging en data damage control, en het versterken van persoonlijke competenties.

 

Wat doet Cmotions in de Data Academie?

Om zover te komen, ontwikkelt Cmotions in samenspraak met DDMA onderdelen van het cursusprogramma, het cursusmateriaal en de aanstelling van de docenten. Als onderwijspartner zorgt Cmotions vanuit een rijke ervaring in eigen trainingen (onder andere de populaire Masterclass Marketing Data Analyse) voor een hoge standaard.

 

Wat zijn de resultaten van deze samenwerking?

Tot zover heeft dit geleid tot het aanbod van de volgende cursussen:

  • Inleiding fact based marketing (1 dag);
  • Statistiek als basis voor marketing;
  • Voorkom analysemissers;
  • Identificeer uw doelgroepen;
  • Identificeer uw targets: hoe doe je de juiste voorspellingen?

Inmiddels is de eerste cursus afgerond. Onze managing consultant Simon Bolhuis volbracht de pilotsessie Inleiding fact based marketing. De training is beoordeeld met een 8 uit 10; de trainer zelf met ‘Uitstekend’. Dit belovende eerste hoofdstuk smaakt naar meer. In de komende maanden staan de inschrijvingen open voor de resterende bovenstaande cursussen.

 

De Data Academie voor u?

Enthousiast geworden? Maak uw sprong naar een fact based organisatie door een cursus te volgen bij de Data Academie! U vindt het complete aanbod en meer informatie hier.

 

Laatste nieuws

Gastcollege Erasmus Universiteit

11 mei 2022

Welke tools en skills zijn er nodig om data te analyseren bij moderne bedrijven en hoe... lees meer

Weet jij nog een geschikte dataset voor mij?

21 april 2022

Bij Cmotions helpen we bedrijven om beslissingen te nemen op basis van data. Soms nemen we... lees meer

Trainingen voor data scientists en juristen op het snijvlak van AI en AVG

11 januari 2021

Cmotions en Considerati helpen zowel data scientists als juristen inzicht en (be)grip te krijgen op de... lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer iets op het gebied van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan binnen organisaties!