Data Governance, een praktische benadering

“Hoe weet u nu dat uw rapportages juist zijn?”

Eigenlijk een pijnlijke vraag, want het antwoord hierop is vaak niet zo eenvoudig te geven. Door de veelheid aan databronnen binnen en buiten een organisatie maar ook door de vele manieren waarop de data uit deze bronnen wordt toegepast, ontstaat er onduidelijkheid over de vraag hoe betrouwbaar deze data is.

Data Governance… een praktische definitie

 

Allemaal vragen die te maken hebben met de manier waarop de besturing rondom het gebruik van data is ingericht. Onze definitie van data governance is kort, krachtig en to-the-point:

“De beheersmaatregelen die de beschikbaarheid, bruikbaarheid, integriteit en de veiligheid van de data binnen een organisatie moeten waarborgen”.

 

Onze aanpak

Volgens een overzichtelijk stappenmodel, realiseren wij niet alleen een data governance framework dat alle bestuurlijke facetten van een organisatie afdekt, ook leveren wij concrete instrumenten die inzicht geven welke data waarvoor gebruikt worden en wie verantwoordelijk is voor deze data. Hierbij is het van belang in te zien dat een goede data governance moet bijdragen aan het realiseren van de datastrategie binnen de business strategie. Dat maakt onze benadering zo praktisch. Datgene dat wordt gerealiseerd aan beheersmaatregelen wordt getoetst op directe en indirect bijdrage aan het bedrijfsresultaat.

Zo is onze aanpak dus geen theoretisch verhaal, maar een pragmatische werkwijze met gedragen resultaten voor ogen. Samen met de mensen die in de praktijk moeten werken met de data, gaan wij aan de slag om inzichten in definitief en een juiste besturing in te richten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer iets op het gebied van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan binnen organisaties!