Data analytics voor een betere wereld

23 juni 2023

Het is officieel! Cmotions is een samenwerking gestart met Analytics for a Better World (ABW) met als doel om NGO’s te ondersteunen in het toepassen van advanced analytics op maatschappelijke vraagstukken. Cmotions levert haar kennis en kunde op datagedreven, maatschappelijke projecten. Denk hierbij aan het efficiënter verwijderen van plastic uit de oceaan, betere en snellere hulp voor mensen in nood, het verbeteren van het plaatsen en de beschikbaarheid van bijv. waterputten of zorgposten, en zorgen voor goede voedseldistributie.

Kees Groenewoud, CEO Cmotions: “Onwijs gaaf en dankbaar om een bijdrage te leveren aan de samenleving met behulp van advanced analytics en data science. Door samen te werken met ABW kunnen we meer impact maken. Onze collega’s zijn enthousiast en hebben in het afgelopen jaar al bijgedragen aan verschillende data trainingen voor NGO’s. Binnen Cmotions hebben we een ‘taskforce’ opgericht die zich bezighoudt met de vraag hoe we ABW zo goed mogelijk kunnen ondersteunen in hun missie om de wereld met data een beetje mooier en beter te maken. Oftewel zoals onze slogan zegt: creating a better future with data.”

Robert Monné, Managing Director ABW: “We zijn heel blij met de huidige en toekomstige pro-bono bijdrage van Cmotions om met analytics bij te dragen aan een betere wereld. We werken bijvoorbeeld samen in het ABW Fellowship voor data science practitioners (een gratis programma voor non-profit medewerkers), waarin Cmotions lesgeeft en deelnemers begeleid om zelfstandig met data analytics aan de slag te gaan voor hun organisatie. Daarnaast zie ik veel kansen om gezamenlijk projecten met non-profit organisaties te doen, zoals strategische roadmaps om de analytics maturity bij NGO’s te helpen groeien, of bij te dragen aan onze repository met gratis analytics software en tools voor NGO’s. “

Over Analytics for a better World
Analytics for a better World (ABW) zet zich in om met behulp van analytics een bijdrage te leveren aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, en dus een betere wereld. Denk hierbij aan het verminderen van armoede, toegankelijker maken van gezondheidszorg en klimaatverbetering. Dit doen zij door de krachten van NGO’s, wetenschap en het bedrijfsleven te bundelen. Ook ondersteunen zij NGO’s door het geven van trainingen en opleidingen, onderzoek te doen en door materialen (codes, scripts e.d.) beschikbaar te stellen voor andere partijen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer iets op het gebied van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan binnen organisaties!