Meer stamceldonoren en sponsoren

Stichting Matchis

Matchis

De Stichting Matchis zorgt ervoor dat patiënten met leukemie, bloedkanker, die een stamceltransplantatie moeten ondergaan, zo snel mogelijk de best passende stamceldonor krijgen. Deze transplantatie is voor deze patiënten noodzakelijk om te kunnen overleven. Als er geen geschikte donor gevonden wordt, is de kans groot dat ze overlijden.

Matchis stond begin 2016 voor een aantal uitdagingen

 

Rol Cmotions

Deze vragen en de kleine omvang van de organisatie, had als gevolg dat Cmotions een aantal rollen moest vervullen:

 

Wat hebben we gedaan

 

Resultaat

Een gebruikersvriendelijke CRM-omgeving, die de medewerkers van Matchis zelf in staat stelt om haar doelen te verwezenlijken en daarmee meer patiënten weer een nieuwe kans op leven te geven.

 

Ervaring Cmotions

De combinatie van enerzijds ‘sparringpartner’ zijn voor strategische beslissingen en anderzijds het begeleiden van de implementatie en ook nog meedraaien in de operatie, maakte dit traject niet alleen interessant, maar ook erg leuk om te doen. Alle kennis op het gebied van de verschillende disciplines die Cmotions in huis heeft werden hier ingezet. De beperking in het budget was een uitdaging, die door iedere dag keuzes te maken en goed af te stemmen mogelijk was (SCRUM).

Cmotions heeft in het verleden eerder gewerkt voor goede doelen en heeft een taskforce health, die zich inzet om kennis en kunde binnen Cmotions aan te wenden voor het domein Gezondheidszorg. Echter deze ervaring waar maatschappelijke verantwoordelijkheid voor dit goede doel in combinatie met gezondheidszorg samen vielen was uniek en zeer motiverend.

Mocht je na het lezen van deze case geïnteresseerd zijn in wat jij kan betekenen voor Matchis als donor, sponsor of op andere manieren, dan verwijzen we je graag naar de website van Matchis.

 

Matchis over Cmotions

"De samenwerking met Cmotions is voor onze organisatie heel plezierig en vooral bijzonder leerzaam geweest. Cmotions is een professionele club consultants die een mooie balans heeft gevonden tussen het resultaat- en procesgerichte oplossingen introduceren zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen. De consultant begreep onze business tot op procesniveau maar verloor nooit het overzicht. Flexibel en pragmatisch ging zij om met de omstandigheden die we tegenkwamen gedurende het project. We hebben daarbij ook een enorme betrokkenheid en flexibiliteit ervaren vanuit Cmotions, we mochten gebruik maken van de mooie nieuwe locatie en als het nodig was werd een collega met andere kennis of vaardigheden even ingezet. Dit alles zonder noemenswaardige impact op het budget of de planning. Daarnaast hebben we als organisatie een enorme kennisontwikkeling doorgemaakt, wat bij onze medewerkers veel energie en enthousiasme heeft losgemaakt. We hebben zo in een periode van 6 maanden een state-of-the-art CRM tool geselecteerd en geïmplementeerd, waarmee we op korte termijn meer en vooral ook betere invulling kunnen gaan geven aan de relatie met onze stamceldonoren, onze vrijwilligers, ambassadeurs en zakelijk relaties."

Carine Mijnarends, Manager Donor Relations & Communications

Contact

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Anja Meerding via onderstaande contactgegevens.

Anja Meerding, Senior Consultant & Privacy Officer

+31 6 54 78 04 24

a.meerding@cmotions.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer iets op het gebied van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan binnen organisaties!