Klantwaarde als uitgangspunt

E.ON

EON

De laatste jaren wordt de energiemarkt steeds meer gekenmerkt door hevige concurrentie. Het resultaat daarvan is dat steeds meer consumenten ontdekken dat ze geld kunnen besparen door van energieleverancier te switchen. Het wordt voor energieleveranciers steeds lastiger om klanten te acquireren, te ontwikkelen en te behouden. Hierdoor staan ook de marges onder druk. Deze uitdagingen ondervond ook E.ON Benelux. Reden dan ook om met Cmotions in gesprek te gaan en om advies te vragen.

Rol Cmotions

Op basis van dit gesprek heeft Cmotions het volgende gedaan:

Nu de klantwaarde op klantniveau beschikbaar is, wordt deze toegepast in het acquisitie-, ontwikkel- en retentiebeleid. Het wordt bovendien een belangrijke maatstaf in de BTL-campagnes, zodat ook die op basis van waarde kunnen worden geëvalueerd.

Een belangrijke vervolgstap is het ontwikkelen van een goede klantsegmentatie. Segmentatie en klantwaarde vormen vervolgens belangrijke bouwstenen voor de klantcontactstrategie. En die zorgt er uiteindelijk voor dat klantwaarde en klantbehoud kunnen worden geoptimaliseerd.

Deze klantcontactstrategie wordt momenteel ontwikkeld in samenwerking met de andere landen. De gezamenlijke best practices leiden uiteindelijk tot een gedegen strategie op landelijk en internationaal niveau.

E.ON over Cmotions

"Cmotions heeft met hun kennis een idee tastbaar en praktisch toepasbaar gemaakt. Daarbij hebben zij de wensen van E.ON weten te vertalen in een waardebepaling voor onze klant die ons uitstekende inzichten geeft en het mogelijk maakt de juiste beslissingen te maken. Daarbij is erg pragmatisch te werk gegaan, is het doel door Cmotions duidelijk gecommuniceerd aan alle interne betrokkenen en zijn in recordtempo resultaten behaald. Zonder de expertise van Cmotions was het voor E.ON erg uitdagend geweest vergelijkbare inzichten te krijgen binnen dit tijdsbestek."

Dirk van Gestel, Manager Product Marketing

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer iets op het gebied van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan binnen organisaties!