De druk zit er flink op bij zorgverzekeraars. De veranderingen in zowel de curatieve als in de langdurige zorg gaan snel en de kwaliteitseisen nemen toe. Tegelijkertijd is er een grote politieke drang om de exponentieel toenemende zorgkosten te beteugelen. Ondertussen willen zorgverzekeraars ook uit concurrentie-oogpunt hun klanten optimaal bedienen via alle mogelijke kanalen. Ondanks het feit dat dit steeds beter lukt, blijft de sector kampen met een negatief imago.
Om de klantbeleving en de reputatie van zorgverzekeraars te verbeteren wordt nauw gekeken naar de uitvoering van hun primaire taak: het inkopen van kwalitatief goede zorg tegen verantwoorde kosten. Om de kosten van hun taakuitvoering te beteugelen staat doelmatigheid van de interne processen en het tegengaan van fraude voorop. De balans tussen de premie-inkomsten en een verantwoord kostenniveau wordt vooral bepaald door een goede inkoop van de zorg, waarvan de complexiteit toeneemt.
Om te kunnen innoveren en beter in te kunnen spelen op de individuele klantbehoeften kunnen zorgverzekeraars veel inzicht en toegepaste kennis ontlenen aan klantdata waarover zij beschikken. Binnen de sector zijn er stringente regels voor het omgaan met klantdata, waarvan het de vraag is of deze het klantbelang dienen. De Algemene Verordening Gegevensbescherming biedt meer ruimte voor het gebruik van Big Data. Deze Big Data is ook goed in te zetten om de zorgvraag beter te kunnen voorspellen.
20 juli 2021
MIC en Cmotions slaan de handen ineen om fondsenwervende goede doelen en culturele organisaties te helpen... lees meer
2 juni 2020
De coronacrisis zorgt bij goede doelen voor enorme uitdagingen. De jaarlijkse huis-aan-huis collecte is een belangrijke... lees meer
Wil je meer weten over deze branche? Neem dan contact op met een van onze specialisten op dit gebied: