Proposities

Personalisatie & omnichannel

Personalisatie & omnichannel

Als we top of mind willen zijn in het hoofd van de consument zullen we deze persoonlijk en via het kanaal van keuze de juiste boodschap op het juiste moment moeten bieden. Korter gezegd, relevant en persoonlijk zijn. Dat begint al met herkennen en erkennen van de klant. Met name voor traditionele retail een stap met impact. En daarbij: kiezen voor wie je er wil zijn, dus wie is de gewenste klant, vanuit missie en visie. Maar ook vanuit analyse van waarde van en voor de klant.

Vanuit deze twee startpunten kijken we vervolgens hoe we op basis van klantgedrag en de triggers vanuit de data relevant kunnen zijn. Door middel van marketing automation, de juiste processen en organisatie doen we dit ook kosten efficiënt en tijdig. Door bij alles wat we doen nieuwe data te genereren ontstaat de lerende en adaptieve organisatie waardoor geborgd is dat ook op termijn maximaal de klant en haar behoefte ingevuld wordt.

Channel<br>strategie

Channel
strategie

Om het belang en succes van kanalen scherp te krijgen en hier de juiste keuzes in te maken nemen we retailers mee in het opstellen en uitvoeren van een (omni)channel strategie in drie stappen. Vanuit een analyse en benchmark krijgen we scherp hoe de kanalen performen, hoe dit zich verhoudt tot de concurrentie en welke data en inzichten aanvullend nodig zijn om hier keuzes in te maken en sturing aan te geven.

Vanuit deze analyse en positiebepaling wordt de strategie bepaald gericht op optimale klantbeleving, kosten efficiëntie en naadloze samenwerking van de kanalen, elk in hun gekozen rol. Om een strategie succesvol te implementeren is het juiste team nodig. Met organisatie (her)inrichting en het opzetten van een data gedreven sturingsmodel borgen we dat strategie van papier komt en dat er lange termijn succes ontstaat.

Klantwaarde optimalisatie

Klantwaarde optimalisatie

We bepalen de waarde van en waarde voor de klant op basis van aanwezige data en een touchpoint analyse. Door het achterhalen van de drivers achter deze waarden maken we vervolgens inzichtelijk in ons target to data model hoe we als bedrijf de waarde kunnen ontwikkelen en welke data ons daarbij gaat helpen.

Door de gebieden te achterhalen waar het meeste potentie in zit en deze te mappen op de huidige situatie ontstaat het inzicht om een roadmap te ontwikkelen naar hogere waarde en klantbeleving.

Retail overzicht

Publicaties

Natural Language Processing gebruiken bij het bouwen van voorspelmodellen met R

26 november 2020

Het ontdekken van het voorspellende potentieel van tekst met behulp van topic modeling, word embedding, transfer... lees meer

Business accelerator: versnellen op commerciële doelstellingen

3 september 2020

Hoe ziet de retail eruit sinds COVID-19? De laatste tijd stapelen de trendrapporten zich op over... lees meer

Toon meer publicaties

Contact

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Peter Reddering via onderstaande contactgegevens.

Peter Reddering, Principal Consultant

+31 6 50 60 50 01

p.reddering@cmotions.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer iets op het gebied van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan binnen organisaties!