Proposities

Content optimalisatie met (big) data science

Content optimalisatie met (big) data science

Waarin is deze consument geïnteresseerd en waar komt die interesse vandaan?

Wij helpen bij het samenbrengen van alle content, eigen content of die van derden, voor analyse doeleinden. Gecombineerd met gebruiksinformatie, bijvoorbeeld klikgedrag, leggen we de “ziel” van deze content bloot: waarom spreekt iets een individuele consument aan? Welke doelgroep boeien we ermee en welke juist niet? Door middel van tekst-, spraak- en/of beeldanalyses voegen we structuur toe aan ongestructureerde content.

Hiermee maken we het mogelijk om content en de gebruikers ervan te profileren, onafhankelijk van de bron of kwaliteit van de aangeleverde content.

Personalisatie en marketing automation

Personalisatie en marketing automation

Wie is deze consument en wat is op dit moment het beste wat ik hem te bieden heb?

Veel online of mobiele gebruikers van content zijn anoniem. Om op termijn een klantrelatie op te bouwen die beklijft, is het belangrijk deze anonieme gebruiker te identificeren. Dankzij de combinatie van single sign-on, (cross-device) tracking en verleidingstechnieken zorgen wij ervoor dat anonieme gebruikers zich bekend maken. We volgen hun online gedrag en combineren dit met offline data, rekening houdend met de geldende juridische en morele kaders.

Dankzij de verkregen inzichten in de consument en de beschikbare content, kunnen we persoonlijk relevante content aanbevelen op basis van het klantprofiel, historisch en real-time gedrag en de beschikbare content op dat moment. Doorlopende optimalisatie hiervan zorgt voor een persoonlijke klantbeleving en trouwe gebruikers. Adverteerders bereiken dankzij deze gedetailleerde klantprofielen hun specifieke doelgroep op het juiste moment en in de juiste context.

Klantwaarde maximalisatie

Klantwaarde maximalisatie

Wat is de (potentiële) waarde van deze consument en hoe kan ik deze verhogen?

Nadat een gratis gebruiker een betalende klant is geworden, zijn we nog zeker niet klaar. Doorlopende gebruiksanalyses en monitoring van klanttevredenheid helpen bij verlengen van de klantrelatie, maximaliseren van klantwaarde door cross- en upsell en het voorkomen van churn.

De juiste actie op het juiste moment is hierbij cruciaal, wij helpen bij het data-gedreven optimaliseren van de volledige klantlevenscyclus.

Media overzicht

Publicaties

Natural Language Processing gebruiken bij het bouwen van voorspelmodellen met R

26 november 2020

Het ontdekken van het voorspellende potentieel van tekst met behulp van topic modeling, word embedding, transfer... lees meer

Datagedreven uitgeverij

9 september 2020

Uitgevers hebben dankzij hun continue stroom van nieuwe content, gebruikers en interacties een enorm potentieel dat... lees meer

Toon meer publicaties

Contact

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Stijn Kuijpers via onderstaande contactgegevens.

Stijn Kuijpers, Managing Consultant

+31 6 11 31 50 99

s.kuijpers@cmotions.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer iets op het gebied van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan binnen organisaties!