Inzicht in planning en uitvoering

Dashboard optimalisatie

Dashboard optimalisatie

Hoe krijg ik snel inzicht in de optimalisatiemogelijkheden van mijn processen?

(Klant)contactcenters staan steeds meer voor de uitdaging tegen lagere (proces)kosten een dienstverlening op maat aan te bieden. Ons interactieve klantcontactdashboard stelt een klantcontactcenter in staat om tegen lagere kosten een meer persoonlijke dienstverlening aan te bieden.

Voorspellende algoritmes kunnen real time aanbevelingen doen over bijvoorbeeld het aantal calls die in een bepaalde periode verwacht kunnen worden of de onderwerpen van de gesprekken. Het dashboard is naar eigen wens in te richten en eenvoudig in gebruik.

Bekijk het dashboard voor klantcontact

Effectmetingen

Effectmetingen

Hoe weet ik of de uitvoering van programma’s en projecten hun doel bereiken? Hoe stel ik dit vast?

Binnen een gemeente worden op hetzelfde moment veel verbeteringen doorgevoerd middels programma’s en projecten. Of het nu gaat over het aanpassen van parkeerbeleid, het ondersteunen van Wajongers naar de arbeidsmarkt of het verbeteren van het gevoel van veiligheid in de stad.

Hoe houd je zicht op het effect van al deze wijzigingen? Bieden zij daadwerkelijk toegevoegde waarde voor burgers en is deze even groot als van te voren verondersteld?

Door gericht evaluatie onderzoek, dashboarding en analyses op basis van eigen gegevens wordt inzichtelijk wat wel werkt en wat niet.

Bekijk het dashboard cultureel publieksbereik

Visualisatie & rapportage

Visualisatie & rapportage

Hoe kan ik grotere hoeveelheden data overzichtelijk weergeven en eerste inzichten krijgen?

Een interactieve rapportage in de vorm van een dashboard is in staat grote hoeveelheden van data beknopt te presenteren en inzichten te geven in patronen en verbanden. Inzicht in profielkenmerken en weergaven op een kaart van Nederland verrast vaak door eenvoud in het herkennen van knelpunten of mogelijkheden via visualisatie. Data kan gebruikt worden ter ondersteuning van beleidsvaststelling en –uitvoering zonder dat er sprake is 1-op-1 interactie. Dit neemt dan gedeeltelijk de bezorgdheid over de omgang met ethische- en privacyvraagstukken weg.

Een praktijkvoorbeeld van een interactieve webrapportage die gemakkelijk in gebruik is, hebben wij opgezet voor culturele instellingen in Utrecht voor het project ‘Open Publiek’.

Gemeenten overzicht

Publicaties

Natural Language Processing gebruiken bij het bouwen van voorspelmodellen met R

26 november 2020

Het ontdekken van het voorspellende potentieel van tekst met behulp van topic modeling, word embedding, transfer... lees meer

Vijf redenen waarom datagestuurd werken niet altijd slaagt – en tips om het wel voor elkaar te krijgen

13 juni 2019

Veel organisaties beseffen het belang van data en de toegevoegde waarde ervan voor hun bedrijfsvoering. Datagestuurd... lees meer

Toon meer publicaties

Contact

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Wouter van Gils via onderstaande contactgegevens.

Wouter van Gils, Senior Consultant

+31 6 15 46 99 17

w.v.gils@cmotions.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer iets op het gebied van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan binnen organisaties!