ANWB helpt Piet A. Choras bevrijden tijdens de Escape Room Hackathon 2018!

3 mei 2018

Artikel geschreven door Jeanine Schoonemann, Principal Consultant

De jaarlijkse hackathon van The Analytics Lab en Cmotions is gewonnen door de ANWB. Voor de derde editie van dit evenement werd de Atoomclub in Utrecht omgedoopt tot een ware Escape Room.Tijdens deze Escape Room hackathon draaide het om het bevrijden van Piet A. Choras, die vast zit vanwege overfitting in ‘Penitentiaire inrichting (inderdaad, Pi) De Atoomclub’.

De deelnemende teams kregen een aantal analytische vraagstukken voorgeschoteld, waarmee zij stap voor stap verder kwamen in het bewijzen van de onschuld van de wereldberoemde wiskundige. Zo moest de locatie van een gestrand pakket worden achterhaald, een corrupte gevangenisbewaarder worden gevonden en middels een aantal visualisatietechnieken de periode dat Piet A. Choras vast zat, worden berekend.

Opmerkingen van de bewakers en het verhoor met de gevangenisdirecteur werden zorgvuldig aangehoord en opgeslagen, wetende dat in elk detail een hint verstopt kan zitten. Ook in de aankleding van de gevangenis gingen de deelnemers op zoek naar aanknopingspunten: van de beeltenissen van historische wiskundigen tot de boekenkast van de Atoomclub, alle attributen werden met chirurgische precisie bestudeerd.

Door subtiele en minder subtiele hints, werden de deelnemers gaandeweg op het juiste spoor gezet, waardoor alle teams zich tijdens de finaleronde konden vastbijten in een classificatiemodel om Piet A. Choras te bevrijden. Op een mooie tweede plaats, op gepaste afstand van de overige deelnemers, is Vivat geëindigd. Maar net als vorig jaar bleef ANWB de concurrentie ruimschoots voor. Zij prolongeerden hun titel en wonnen de felbegeerde snoeppot en een bezoekje aan een “echte” Escape Room.

Gefeliciteerd ANWB!

Via deze weg wil ik alle deelnemers ABN Amro, Aegon, ANWB, Marug, PGGM, RDC en Vivat bedanken voor hun overlevingsdrang, strijd, vechtlust en Brute Force om mij uit mijn cel te kunnen bevrijden. Ik ben er dan ook zeer trots op dat het gelukt is en ik nu kan genieten van vrijheidsgraden. Wel is mijn ontsnapping vast gelegd door de bewakingscamera’s, zie hier het resultaat:

 

Met vriendelijke groet,

Piet A. Choras

Dit artikel is eerder verschenen op www.TheAnalyticsLab.nl.

Contact

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Jeanine Schoonemann via onderstaande contactgegevens.

Jeanine Schoonemann, Principal Consultant

+31 6 55 89 75 12

j.schoonemann@cmotions.nl

Laatste nieuws

De leukste kennismaking met data

5 juli 2023

Wil jij jouw collega’s op ludieke wijze laten kennismaken met datagedreven werken? Geef ze op voor... lees meer

Prinses Peach gered uit de klauwen van Bowser op de Super Mario Hackathon

4 mei 2023

Op 21 april 2023 hielden we een heroïsche hackathon waarbij 10 teams van KPN, Rabobank, DPG,... lees meer

Rondetafelsessie – donderdagochtend 25 mei

16 januari 2023

Culture eats data strategy for breakfast​ Bedrijven die erkennen dat ze met de inzet van data... lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer iets op het gebied van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan binnen organisaties!