Trainingen voor data scientists en juristen op het snijvlak van AI en AVG

11 januari 2021

Artikel geschreven door Anja Meerding, Senior Consultant & Privacy Officer

Cmotions en Considerati helpen zowel data scientists als juristen inzicht en (be)grip te krijgen op de impact van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) op de inzet van AI door jouw organisatie.

Training AI & AVG data scientists (via Cmotions) >

 

Herken je dit?

Ik zie dat veel organisaties iets doen met AI en dat willen wij ook gaan doen. We weten alleen niet hoe we dit op een verantwoorde wijze kunnen bereiken”.

Onze Functionaris Gegevensbescherming en privacy officer snappen niet waarom we als data scientist voor een optimaal resultaat persoonsgegevens nodig hebben

De data science afdeling wil het liefst toegang tot alle data. Ze begrijpen niet welke privacy- en bedrijfsrisico’s dit kan opleveren.

Die algoritmes zijn een black box voor mij, hoe kan ik de impact van de AVG daarop dan beoordelen?

Data gedreven besluitvorming wordt steeds belangrijker binnen organisaties. Maar algoritmen die over mensen beslissen roepen ook steeds meer juridische, ethische en privacy gerelateerde vragen op. Considerati, dé juridische specialist op het gebied van de AVG en AI, en Cmotions, AI en data science experts, hebben hun kennis en expertise gebundeld in AI & AVG trainingen. Zo bieden we voor zowel de privacy professional, als de data scientist en/of data analist een training aan. De ene training is gericht op data scientists en professionals die zich bezighouden met de inzet van AI binnen hun organisatie, maar graag meer willen weten van de juridische achtergrond en impact van de AVG. De andere training is gericht op data privacy professionals die graag meer begrip willen krijgen op hoe data science en AI in de praktijk werken.

Cmotions en Considerati merken in de praktijk dat het meerwaarde heeft voor privacy professionals en data scientists om meer begrip van elkaars werkveld te hebben. De inzet van AI en data analyse in lijn met de AVG is de norm. Als privacy professional heb je een gedegen begrip nodig van data science en AI en als data scientist is het juist belangrijk om de impact van de AVG op jouw werkzaamheden te begrijpen.

 

Training: Data science en kunstmatige intelligentie voor privacy professionals

Je leert van een data scientist hoe (machine learning) algoritmen werken, hoe beslismodellen worden gebouwd en welke valkuilen er bestaan bij data gedreven besluitvorming. Met deze nieuw verworven technische kennis kijken wij vervolgens met een jurist welke regels de AVG en gerelateerde wetgeving stellen aan de toepassing van algoritmische besluitvorming. Ben je als privacy professional geïnteresseerd, dan kun je je hier opgeven.

Training AI & AVG juristen (via Considerati) >

 

Training: AI & AVG voor data scientists

Je leert wat de basis is van de AVG en wat de AVG betekent voor het werk van een data analist. We nemen je mee in het uitvoeren van een PIA (Privacy Impact Assessment) en hoe je AI in de praktijk op een AVG-compliant manier kunt inzetten. Ook de ethische aspecten worden hierbij uitgelicht en behandeld. Hoever kun je als organisatie gaan met de inzet van AI en wat is nog maatschappelijk te verantwoorden. Aan de hand van praktijkcases en het data analyse proces krijg je een pragmatische training van zowel een jurist als een data scientist. Ben je als data analist (of data scientist) geïnteresseerd, dan kun je je hieronder inschrijven.

Training AI & AVG data scientists (via Cmotions) >

 

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Lees ook het artikel: de impact van AVG op data-analyse

Of neem gerust contact op. Dat kan via verschillende kanalen: mail naar education@considerati.com, vul het contactformulier in of bel met Anja Meerding.

Contact

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Anja Meerding via onderstaande contactgegevens.

Anja Meerding, Senior Consultant & Privacy Officer

+31 6 54 78 04 24

a.meerding@cmotions.nl

Laatste nieuws

Prinses Peach gered uit de klauwen van Bowser op de Super Mario Hackathon

4 mei 2023

Op 21 april 2023 hielden we een heroïsche hackathon waarbij 10 teams van KPN, Rabobank, DPG,... lees meer

Vind jouw risicovolle bestanden volgens AVG met onze DriveScanner

17 april 2023

In elk bedrijf is het een uitdaging om ervoor te zorgen dat we alleen de documenten... lees meer

Rondetafelsessie – donderdagochtend 25 mei

16 januari 2023

Culture eats data strategy for breakfast​ Bedrijven die erkennen dat ze met de inzet van data... lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer iets op het gebied van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan binnen organisaties!