Nieuwe training Cmotions Academy:
Experience Python

15 september 2020

Artikel geschreven door Anne-Wil IJzelenberg, Consultant

Elke analist moet technische skills hebben om zijn werk goed uit te kunnen voeren. In de basis zijn SQL en Excel de twee belangrijkste. Maar voor advanced analytics en predictive modeling zijn SQL en Excel alleen niet genoeg. In het verleden maakten veel bedrijven gebruik van grote, dure softwarepakketten zoals SAS en Adobe om de deze functionaliteiten te bieden. De laatste tijd zien wij bij veel klanten een grote verschuiving naar opensourcesoftware zoals Python en R. Lees verder over de mogelijkheden van Python en onze Experience Python training.

 

De mogelijkheden van Python zijn eindeloos

Met name Python werpt zich de laatste jaren op als de grote ‘winnaar’ in de markt. Dat komt vooral door zijn veelzijdigheid. Niet alleen kun je met de uitgebreide machine learning libraries hele complexe modellen bouwen, je kan via Python ook connecties maken met SQL databases en de hele data pijplijn vrij eenvoudig automatiseren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Voor analisten en de beginnende data scientist biedt dit enorm veel kansen. Maar tegelijkertijd is het ook lastig, want waar begin je? Er zijn zoveel verschillende tools, libraries, functionaliteiten en documentatie sites dat het voor beginners averechts kan werken. Welke libraries zijn nu voor jou relevant? Welke functionaliteiten moet je als een beginner kennen en welke zijn meer voor de gevorderde gebruikers. En welke documentatie sites zijn het nuttigst voor jouw toepassing?

 

Met Python werken in een veilige omgeving

Een (gratis) online cursus zoals Datacamp of Codecademy kan zeker handig zijn. Het probleem hiervan is dat er een groot verschil zit tussen het werken in een veilige online omgeving en het werken in Python op je computer. Python is geen softwarepakket die je installeert en waarbij je alles uit dezelfde Python omgeving kunt doen. Je zult moeten leren hoe je Python packages moet installeren via de Command Prompt en hoe je omgaat met foutmeldingen. Vaak zijn dit de grootste ergernissen die beginners er van weerhouden om echt met Python te gaan werken.

 

Experience Python: in 5 modules een voorspelmodel bouwen

Cmotions heeft daarom de training Experience Python ontwikkeld. Voor analisten die in een echte omgeving Python willen leren, of je nou jaren werkervaring hebt of niet. We nemen je mee in hoe je Python moet installeren en welke tools je het beste kunt gebruiken. Tools die we onder andere gebruiken zijn Anaconda en Jupyter Notebook. Daarna gaan we in 5 modules toewerken naar het bouwen van een voorspelmodel. Hierbij gaan we door alle stappen van het proces heen:

    1. Werken met Python, code schrijven in Python, werken in Jupyter Notebook.
    2. Packages installeren, data inladen, werken met NumPy en Pandas Dataframes.
    3. Afgeleide variabelen, computaties, transformaties.
    4. Missings, Outliers, Near Zero Varience, Correlatie.
    5. Modeleren, Evalueren, Model toepassen op nieuwe data.

Aan het einde van de training beheers je de belangrijkste skills die een data analist nodig heeft om met Python te werken. Bovendien mag je alle scripts die wij gebruiken houden, dus je kunt alles direct toepassen op je eigen werkzaamheden.

 

Meer informatie over Experience Python

Ben je enthousiast geworden over onze training? Lees dan meer over het programma, datum & locatie en kosten van de training of schrijf je direct in via onderstaande knoppen! Wil je telefonisch contact? Bel of mail Yvette van Breukelen voor verdere informatie via +31 6 54317182 of y.v.breukelen@cmotions.nl.

Meer informatie >

Direct inschrijven >

 

Leuk om te lezen

 

Deze training wordt verzorgd door Cmotions Academy.

Contact

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Anne-Wil IJzelenberg via onderstaande contactgegevens.

Anne-Wil IJzelenberg, Consultant

+31 6 46 99 32 73

a.ijzelenberg@cmotions.nl

Laatste nieuws

Amref versterkt met Power BI: het benutten van datapotentieel

18 juli 2023

Om blijvende veranderingen in de gezondheidszorg in heel Afrika te stimuleren heeft Amref Health Africa, de... lees meer

Vind jouw risicovolle bestanden volgens AVG met onze DriveScanner

17 april 2023

In elk bedrijf is het een uitdaging om ervoor te zorgen dat we alleen de documenten... lees meer

Rondetafelsessie – donderdagochtend 25 mei

16 januari 2023

Culture eats data strategy for breakfast​ Bedrijven die erkennen dat ze met de inzet van data... lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer iets op het gebied van advanced analytics, data science en de toepassing daarvan binnen organisaties!